Arapoturağı mevkisindeki ormanlık alanda bulunan kayın ağaçlarını tırtıllar istila etti. Ağaçları saran binlerce tırtılı gören vatandaşlar büyük şok yaşadı. Tırtıllar ağaçların yapraklarını yiyerek, ağaçlara zarar verirken; tırtılların istila ettiği bölgedeki ağaçların sadece dalları kaldı. Ağaçlar, yanmış gibi görünüyor. Tırtılların bölgede 20 hektar alana zarar verdiği öğrenildi.

İNCELEME SÜRÜYOR

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

Ürkütücü görüntüler karşısında şaşkına dönen vatandaşlar, durumu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, söz konusu yerde çalışma yaptı. Tırtıl istilasının yaşandığı yerde ise İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül ile Orman Zararlarıyla Mücadele Bursa Şube Müdürü Özdem Açıcı incelemelerde bulundu.

AĞAÇLARA ZARAR VERİYORLAR

Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül yaptığı açıklamada,

"Buradan numune alıp sahayı gezdik. Aldığımız numuneleri böcek türünün tespiti için üniversiteye göndereceğiz. Böcek türü tespit edildikten sonra, ona göre mücadele türü tespit edilecek. Gördüğümüz kadarıyla yaprakları yiyen bir tür. Ağaçların büyümesine bir etkisi yok, lakin büyümesini azaltıcı bir tesiri var. Kayın ormanlarında ilk kez böyle bir olaya şahit oluyoruz. Böceğin türünü tespit ettikten sonra mücadele metodunu belirleyeceğiz" dedi.