Kaymakam Ali Akça, Nüfus Müdürlüğü'ne giderek; ilk başvuruyu yapanlar arasında yer aldı.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!


2017'DE ACI İLE BAŞLADIK
Yeni yılın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Akça, yaptığı açıklamada; "2017 yılının ilk mesai gününde sizlerle birlikteyiz. 2016 yılını acısıyla tatlısıyla yaşayarak geride bıraktık. 2016 yılı içerisinde bizleri çok sevindiren olaylar olduğu gibi çok üzen olaylar da oldu. Bu aziz milleti acılarla imtihan etmeye kalktılar. Bombalar patlattılar. 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundular. Bu acılara göğüs germek ve dimdik ayakta durmak büyük milletlerin şanına yakışırdı. Milletimiz bu acılarla göğüs gererek daha güçlü şekilde geleceğe yürüyecektir. 2016 yılında yaşadığımız acıların bir benzerini 2017 yılının ilk saatlerinde bize reva gördüler. Rahmetli babam bu tür olaylarda 'Bunlar kana doymadı' dermiş. Kana doymayan insanlar bu aziz millete ve devlete acıları yaşatmayı reva görüyorlar. Fakat bu millet büyük millettir, devletimiz büyük bir devlettir biz bu acılardan kurtularak geleceğe daha büyük adımlarla yürüyeceğiz" dedi.


DAHA GÜVENLİ OLACAK
"Bugün burada bulunmamızın nedeni tüm Türkiye'de yeni kimlik kartları için başvurular alınmaya başlandı" diyen Akça; "Biz de eşimle birlikte yeni kimlik kartımızı almak için başvuruyoruz. Bu arada bu insanımızın özellikle hassasiyetle takip etmesi gereken bir husustur. Yeni kimlik kartları güvenliği arttırılmıştır teknolojiyle üretildiği için daha güvenli olacak. E devlet imkanlarının kullanımında kolaylık sağlayacaktır. 10 yıl geçerli olacak olan kimlik kartlarımız vatandaşlarımız için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.