Türkiye'nin en büyük ve tek uluslararası mobilya fuarı olan CNR İMOB-13.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı başladı.

CNR EXPO Yeşilköy'de 29 Ocak Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak fuar, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve sektörün çatı örgütü Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) iş birliğinde Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) desteğinde gerçekleştiriliyor.

İSTANBUL VALİSİ DE KATILDI

Çocuk odasından ofis mobilyasına kadar bu yıla damgasını vuracak binlerce yeni ürünün sergilendiği CNR İMOB'un açılış töreni CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ve sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

CNR İMOB'un açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, fuara 114 ülkeden yabancı katılımı olduğunu ve 150 binin üzerinde ziyaretçi hedeflendiğini belirterek, "Bu fuarın yerli-yabancı ziyaretçisi ile daha da büyüdüğünü İstanbul görecek" dedi.

AVRUPA'NIN EN KAPSAMLI FUARI

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ise CNR İMOB'un Avrupa'nın en kapsamlı dünyanın ise sayılı büyük fuarlarından olduğunu söyledi. Fuarda yeni tasarımlı ürünlerin dikkat çektiğini ifade eden Çıkrıkçıoğlu,

"2016 yılında 2,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörümüz, Cibuti'den Kanada, Yeni Zelanda'dan Uganda'ya kadar 200'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor" dedi.

Sektörün artık emek yoğun bir sektör olmaktan çok tasarım yoğun bir sektör olarak öne çıktığını belirten Mustafa Çıkrıkçıoğlu, sektörün 2023'te 10 milyar dolara revize ettiği ihracatı yakalayacaklarına inandıklarını ifade etti.

750 MİLYON DOLARLIK İŞ BAĞLANTISI

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç de konuşmasında sektöre birliktelik mesajı vererek, şunları söyledi:

"Sektörde güçlü bir ivme kazanmak için tek bir çatı altında tek bir fuar alanında birleşme zamanı. Gelin bütün sektör bir olalım, birlik olalım fuarımızı dünyanın en önemli fuarı haline getirelim."

Güleç, sektörün 2017 için hedeflediği 3 milyar dolar ihracatın 750 milyon dolarlık kısmının fuarda oluşturulacak iş bağlantıları ile gerçekleşeceğini belirterek, "Mobilya ihracatında her geçen gün yeni başarılara imza atıyoruz.

Dünyada ihracat sıralamamızı 23'üncülükten 12'nciliğe yükselttik. Üretimde de 13'üncü sıradayız. 2023 hedefimiz ise dünyada ilk beş mobilya ihracatçısı arasında yer almak" diye konuştu.