Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında

İNEGÖL'DEN 220 FİRMA VAR
Yaklaşık 600 firmanın katıldığı fuara İnegöl'den de 220 firma katılarak stant açmıştı. Yurt içi ve yurt dışından misafirlerini ağırlayan İMOB, ilk günlerinde mobilyacıların yüzünü güldürdü.
İLGİ İNEGÖL MOBİLYASINA
Fuara katılan Noon Mobilya yetkilisi Vedat Kosova,
"İnegöl olarak farklı şeyler yapıyoruz ve insanların ilgisi İnegöl firmalarına oluyor. Fuardan ve ilgiden memnunuz. Ürünlerimize talep çok... Bu şekilde devam ederse iyi bir şekilde fuarı kapatacağız" dedi.
ZİYARETÇİ SAYISI VE KALİTESİ ARTTI
Leta Sandalya yetkilisi Levent Özcan ise fuarın önceki fuarlara göre çok daha verimli olduğunu söyleyerek,
"Ziyaretçi sayısının ve ziyaretçi kalitesinin arttığını görüyoruz. Bununda sektöre ticaret olarak dönmesini diliyoruz. Bizim içinde çok başarılı bir fuar oldu. kur artışının da sektöre faydası olmuş olabilir. İhracatımızda gözle görülür artışlar oldu" dedi.
MUTLU ETTİ
Nişantaşı Mobilya yetkilisi Saim Metinbaş da fuardan ve gelen ziyaretçi sayısında memnun olduklarını ve ilgi alakanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
DAHA KARANLIKLARI AŞAMADIK
Mobilart firma yetkilisi Mesut Avcı da şunları söyledi:
"Son 3 senedir ülkemizin fuarlarının gerilediğini düşünmekteyim. Gerilemesinin sebebi ülke ekonomisindeki sıkıntılar. Mutlu olduğunu ifade eden arkadaşlar bence kendilerini kandırıyorlar.
Önümüz açık ama daha karanlıkları aşamadık. İMOB fuarının ziyaretçileri çok iyi ama firma olarak şu anda ortadayız"
FUAR SONRASI İŞ YOĞUNLUĞU OLUR
İsil Mobilya yetkilisi İlhan Özbay fuarın kendilerini şaşırttığını söyleyerek,
"Ciddi bir hareket var. Memnunuz. Dersine çalışanların iyi işler yaptığını düşünüyorum. Kendilerini yenilemeyen firmalar da İnegöl'e ayak uydurmalı. Kar marjı düştü ama işlerimiz iyi.
Yabancı ziyaretçiler biraz çekiniyor. Fuardan sonra İnegöl'de de bir yoğunluğun olacağını düşünüyorum. Döviz kurunun yüksek olması bizin için avantaj oldu" diye konuştu.
MOBİLYA SEKTÖRÜ ÇALIŞIYOR
NDesing firma yetkilisi Ahmet Güleç de dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen İMOB fuarının iyi geçtiğini ve çok ziyaretçi ağırladıklarını söyleyerek; şunları kaydetti:
"Önemli ziyaretçilerimiz oldu. En önemlisi insanlarımız dinç ve ilk günden itibaren sipariş almaya başladılar. Bundan mutluluk duyuyoruz. Biz bunun için federasyon olarak çok çalıştık.
Her yerde fuarımızı tanıttık. Mobilya sektörü çalışıyor, dünya pazarından daha fazla pay almaya çalışıyor"