Dernekten konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Yangının 4'ncü günü bölgedeki ekiplerin fazlasıyla yorulduğu yardımcı ekiplere ihtiyaç olduğu haberi üzerine bölgeye 9 kişilik bir ekiple perşembe sabahı saat 07.00'de hareket ettik. Çukurca beldesi kriz merkezine yaptığımız müracaat sonrası bizleri kendi araçları ile Sofular yaylasındaki yangın bölgesine götürdüler."

SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA KATILDILAR

"Burada koordinasyon sorumlularının yönlendirmesiyle kömürlü su kule mevkiinde soğutma çalışmaları yaptık daha sonra yetkililerin hazırda beklememizi tekrarlayabilecek bir bölgeye gidebileceğimizi söylediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Yaklaşık 15 dakikalık bir bekleme sonrası yetkililerin başka bir bölgede yangının tekrar alevlenme ihtimali üzerine o bölgeye soğutma çalışması yapmak üzere araröz ile hareket ettik. tekrar yanma belirtisi gösteren bölgeye hortum çekme işlemi sonrası su ile söndürme ve soğutma işlemi yapıldı. Günün ilerleyen saati geri dönüldü" ifadelerine yer verildi.