İŞKUR, iş dünyasının gelecek on yılını şekillendirecek meslekleri mercek altına aldı. Gelin, hangi mesleklerin yıldızının parlayacağına, hangi becerilerin ön plana çıkacağına birlikte göz atalım!

Mor İnek Etkisi: Seth Godin'in İş Dünyasını Sarsan Önerisi Mor İnek Etkisi: Seth Godin'in İş Dünyasını Sarsan Önerisi

İmalattan Hizmete: Geleceğin Meslekleri Neler Olacak?

Yazılım mühendisliği, e-ticaret uzmanlığı ve yapay zeka gibi dijital alanlar hızla büyürken, inşaat mühendisliği ve pazarlama gibi geleneksel alanlar da kendini yenileyerek önemini koruyor. İmalat sektörü özellikle CNC operatörleri gibi nitelikli elemanlara olan ihtiyacını artırıyor.Böylelikle geleceğin meslekleri arasında CNC operatörlüğü gibi işçilik ve bilgiyi beraberinde getirecek alanlarda görülmeye başlandı.

 En Çok Talep Gören Meslekler

İŞKUR'a göre, dikiş makinecisi, garson ve satış danışmanı gibi meslekler işverenlerin en çok aradığı kişiler arasında. İş ilanlarında "mesleki bilgi" ve "iş tecrübesi" en çok aranan özellikler arasında yer alıyor.

Bazı alanlarda eleman bulmak işverenler için gerçek bir baş ağrısı. Örneğin, dikiş makinecisi ya da garson gibi pozisyonlar için yeterli ve nitelikli başvuru yapılmıyor. Ustalık gerektiren mesleklerde de benzer sıkıntılar yaşanıyor.

İstihdamda Artış Beklenen Alanlar

Garsonluk, kuryelik ve satış danışmanlığı gibi pozisyonlar için iş piyasasında büyük bir talep var. İşverenler, özellikle İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerde yatırım yapmayı planlıyor.

İŞKUR, gelecek dönemde iş piyasasını daha iyi anlamak için işverenlerle birebir görüşmeler yapmayı planlıyor. Bu sayede iş yerlerinin ihtiyaçları ve beklentileri daha net bir şekilde ortaya konabilir.Sizinle daha fazla bilgiyi paylaşmak için tüm detayları yakından takip ediyor olacağız.

Kaynak: Haber Merkezi