İnegöl Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sedat Baykay, İsrail'in 1948 Toprakları İslami Hareketi'nin yasaklanmasını ve başında bulunan Şeyh Raid Salah'ın gözaltına alınmasını tel'in ettiklerini ve işgal devleti İsrail'in sorumsuzca hukuk tanımaz bu tavırlarının bir türlü son bulmadığını dile getirdi.

İSLAM COĞRAFYASI 3 MAYMUNU OYNUYOR

İslam ümmetinin İsrail'in bu haydutça tutumuna karşı üç maymunu oynamasına da bir anlam veremediğini söyleyen Sedat Baykay

"Dün gece saat 02.00 sıralarında İşgalci İsrail Şeyh Raid Salah'ın başında bulunduğu 1948 Toprakları İslami Hareketini terör listesine aldı. İslami Hareket ile beraber birçok kişi ve kurum da terör listesine alındı. Fakat bütün bu olup bitenler karşısında ümmetin sessizliği bizi daha çok kahrediyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

SESSİZ KALINIRSA...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Baykay, Gece yarısı İslami Hareket'in Üm El-Fehm'de bulunan İbn Teymiye isimli ofisine yapılan baskında bilgisayar ve dosyalara el koyulduğunu, İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, 2. Başkan Şeyh Kemal Hatip ve Kudüs Sorumlusu Dr. Süleyman Ahmed'in de içinde bulunduğu birçok kişinin gözaltına alınarak Hayfa'da bulunan Mavuz Havf isimli polis merkezine götürüldüğünü, işgalci İsrail'in ayrıca İslami Harekete yakınlığı ile tanınan 17 kurumu da kapattığını sözlerine ekleyerek başta Türkiye'de olmak üzere tüm İslam coğrafyasında gereken tepkinin ortaya konmasını bu zalimliğe sessiz kalınmamasını aksi halde bu sessizliğin İsrail'i daha da cesaretlendireceğini söyledi.

Başkan Sedat Baykay, Kanuni Derneği olarak Kudüs'e her türlü maddi ve manevi yardımlarını daha önce olduğu gibi yine sürdüreceklerini ve asla yılmayacaklarını da sözlerine ekledi.