Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Penguen görmek için kutuplara gitmenize gerek yok, Penguen Ailesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde

İznik Gölü'nün çevresel dengesini tehdit eden yeni gelişmeler, bölge halkı ve çevreciler arasında endişe yaratıyor. HEKTAŞ tarafından Bursa, Orhangazi'de İznik Gölü yakınlarında kurulması planlanan kimyevi gübre üretim tesisi, gölün sularını kullanmayı planlıyor. Bu durum, su seviyesi zaten tarihin en düşük noktasında olan göl için yeni bir risk oluşturuyor.

Tunahektas

HEKTAŞ Tesis Planı

HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş., Orhangazi'nin Muradiye Mahallesi'nde büyük bir tarım ilaçları ve kimyevi gübre üretim tesisi kurmayı hedefliyor. Tesis için planlanan 75,565 metrekarelik alan, bölgenin ekolojisini doğrudan etkileyebilir. ÇED süreci, Mora Çevre Ve Orman Mühendislik tarafından yürütülecek ve süreç boyunca halkın görüşleri alınacak.

Tunahektas1

Toplantıda Halkın Sesi Dinlenecek

25 Nisan'da düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, bölge halkının endişe ve önerileri doğrudan projenin yürütücüleriyle paylaşılacak. Toplantı, Orhangazi'deki Örmekköy Konağı Kahvesi'nde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Çevrecilerden Tepki

Çevreci gruplar ve bölge halkı, gölün suyunu kullanacak olan yeni tesisin, İznik Gölü'ne daha fazla zarar vereceğinden korkuyor. Özellikle gölün su seviyesinin düşük olması, bu endişeleri daha da artırıyor.

Kaynak: Tuna Gazetesi