Alınan bilgiye göre; Jandarma ekipleri, Güneykestane Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği ve hasadı yapılıp kurutulmaya bırakıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

DRONE İLE TESPİT EDİLDİ

Bunun üzerine çalışma başlatan Bursa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu bölgede havadan drone ile arama ve tarama çalışması yaptı.

KAMU ARAZİSİNE EKİM

Çalışma sonucunda ekipler, kamu arazisi içerisine kenevir ekimi yapıldığını tespit etti. Operasyon için düğmeye basan jandarma, ekim alanı içerisinde hasadı yapılarak kurumaya bırakılmış 23 kilo kubar esrar maddesi ile 482 kök hint keneviri ele geçirdi.

SU HATTI ÇEKMİŞ

Kenevir ekimi yapan şüpheli Bayram E., (32) evinde yakalanarak gözaltına alındı. Karakola götürülen şüpheli ifadesinde; Uyuşturucu madde kullandığını, kenevir bitkilerini kendisinin ekerek bakımını yaptığını, sulamak maksadıyla yan komşusuna ait arazide bulunan su kuyusundan izinsiz olarak su hattı çektiğini, çalınma ihtimaline karşı arazisinin ve köyün yakınına ektiğini itiraf etti.

PİYASA DEĞERİ 400 BİN TL

Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 400 bin TL olduğu bildirilirken, şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İHBARLA DESTEK

Kenevir ekim alanlarının tespiti ve uyuşturucu madde ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Jandarma ekiplerine, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İnegöl halkının ihbarlar ile destek verdiği bildirildi.