25 KADIN ÇİFTÇİ KATILIYOR

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, yaptığı açıklamada; "Girişimcilik destek programı kapsamında Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Kadın Girişimcilik eğitimleri kursumuz başladı. Bursa genelinde 75 bayan kurslara devam ediyor. Bu kurslardan biri de İnegöl'de. İnegöl'de dün itibariyle başladı. 25 bayan katılımcımız var.

,

PROJE HAZIRLAYACAKLAR

Kurs süremiz 32 saat. Günlük 20 TL katılımcılara destek olunacak. Öğle yemeklerini de biz karşılıyoruz. Kurs bitiminde belge alacaklar. Bayanlarımıza proje hazırlama yetkisi vereceğiz.

20 bin ila 40 bin TL arasında tarımsal proje hazırlayabilecekler. %25 bayanlarımızın katkısı %75'i de Bakanlığımızın katkısı olacak. Ay sonuna doğru bütün bayan kursiyerlerin katılımıyla belge töreni olacak.

HİBE DESTEĞİ ALABİLECEKLER

İlk 3'te olanlar da bakanlığımıza gönderilecek. Bu projeler de bakanlığımızca desteklenecek. KOSGEB aracılığıyla aynı şekilde hibe projesine de bu belge ile müracaat edebilirler" dedi.