696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında taşeron işçilerin 'taşeron'dan 'Sürekli İşçi Kadrosu'na geçiş süreci devam ediyor.

Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosu pozisyonda çalışabilmek için geçtiğimiz haftalarda başvurularını tamamladı

Taşeron işçiler için 2 Ocak'ta başlayan ve 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan 'Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı' aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre sona erdi.

SINAVLAR SÖZLÜ OLARAK YAPILACAK

Başvuruların ardından, İnegöl'deki kurumlar taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini açıklarken; İnegöl Belediyesi sınav takvimini açıkladı. Sınavlar 7-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İşçilerin sınavları, sözlü olarak yapılacak.

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Sınavların; İnegöl Belediyesi Katı Atık Transfer İstasyonu, Fen İşleri Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu ile Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılacağı açıklandı.

SON GÜN 2 NİSAN

Taşeron işçiler, sınavın ardından 23 Mart - 26 Mart 2018 tarihleri arasında kurula itirazlarını yapabilecek ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelenecek, kesin sonuç açıklanacak. Hak sahiplerinin topluca işçi kadrosuna geçirilmesi için son gün ise 2 Nisan 2018 olarak belirlendi.

RESMİ DUYURU YAPILDI

Konuya ilişkin belediyenin resmin internet sitesinden yapılan duyuruda;

"24.12.2017 tarih ve 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 127'nci maddesiyle 27.06.1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 24'üncü madde kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş talebi kabul edilen personele Sözlü Sınav yapılacaktır.

Sürekli işçi kadrosuna geçiş talebi kabul edilen personel listeleri 19.02.2018 tarihinde Belediyemizin internet sitesinde ilan edilmiştir" ifadelerine yer verildi.