Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, şunları söyledi:

“Kampus hattı ile ilgili biliyorsunuz bizim yazışmalarımız oldu. Burada daha önce talebimiz ile ilgili hat konusunda İNULAŞ’la görüştük. İNULAŞ da BURULAŞ’A yetkilerini aktardığından yetkili orası olduğunu ifade ettiler.”

“ Buradan oraya yazı yazıldı. Bizim talebimiz BURULAŞ tarafından değerlendirildi. Oradan bir ekip geldi. Burada incelemede bulunup keşif yaptılar ve bir hat oluşturdular.”

“ Aslında normal seyrine bakılırsa 1-2 ay sürer diyordular. Bizim ricamız doğrultusunda bunu öncelikli olarak ele aldılar. Sağolsunlar 8C diye şehir içinde belli güzergâhı kullanarak direk Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampus’u hat gideceğini bildirdiler.”

“ Okulların başlamasıyla 15 Eylül tarihinden itibaren sık aralıklarla olacak ama yarından(bugün) itibaren de, İnegöl Belediyesi’ndeki yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre de her saat başı hat olarak, dolaşacaklar.”

“ Biliyorsunuz oraya ulaşımla ilgili bakanlığımızla yazışmalarımız oldu. Ama olumlu netice alamadık. Fakat bu hattın kurulması da en azından sıkıntıları giderecek. Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”