Sivri Kaya filmi ile adından söz ettiren daha sonra ise Secret of Prusa projesi ile gündeme gelen Hasan Kandemir sosyal medya hesabından adeta isyan etti.

HİÇ İLGİ GÖRMEDİK

Kandemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Değerli arkadaşlarım bugüne kadar İnegöl için elimizi değil bedenimizi taşın altına koyarak, tabiri caizse köyün delisi rolünü üstlenip çoluğumuzdan, çocuğumuzdan, gecelerimizden, hafta sonlarımızdan, izinlerimizden top yekun fedakarlıkta bulunup İnegöl için bütçesiz başlayıp bütçe oluşturmaya, destek aramaya çalıştığımız projeler üretmeye ve vesilesiyle de ilçemizin adını uzak yerlerde duyurmaya çaba sarf ettik. Yeri geldi cebimizden harcadık, yeri geldi borçlandık.

Lakin halkımızdan ve çarşı esnafımızdan bazıları müstesna karınca kararınca destekler alarak yolumuza devam etmemize rağmen asıl desteğini umduğumuz noktalardan ya hiç ilgi görmedik, ya da ödeme konusunda en son onlarda takıldık. Hem de projelerimizde özel yerler ayırmamıza rağmen.

Durum böyle olunca anladık ki ya biz bu işi beceremiyoruz, ya da bizim bu işi sürdürmemizi birileri kesinlikle istemiyor"

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

BENİ MOBİLYACI MI SANDILAR?

"Nihayetinde aldığım kat'i kararla bundan böyle İnegöl için artık ücreti ödenmemiş ne bir tek kare resim ne de video üretmemeye, paylaşmamaya karar verdim. Eminim ki bazıları işine geldiği gibi bütün bu yazdıklarımdan sadece son cümleyi alıp tavır koymaya kalkacaklardır.

Onlar da arzu ederlerse özelden neden bu kadar radikal karar aldığımı izah edebilirim. Ben çoluğumun, çocuğumun hakkını İnegöl'e aktarırken birilerinin reklam karşılığı verdikleri desteğin bedelini şubat başında ödemeyi taahhüt edip sonra da Mayıs ayına çek teklif etmeleri Hasan Kandemir'e bütçesiz işleri bıraktırır.

Beni mobilya firması falan zannettiler sanırım. Ben kendilerine bu rakamı hediye ettim." ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIĞI HAK ETMİYORLAR

Kandemir açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bizden bütçesiyle proje üretmemizi isteyen herkese kapımız açık. En kaliteli işi üretip sunmak için elimizden ne geliyorsa sunmaya devam edeceğiz. Lakin tarafımızca proje üretilmeyecektir. İnegöl'ün bazı kesimi, markaları ne özveriyi ne de fedakarlığı hak etmiyorlar.

Mesela yaşlısından gencine herkesin her kurumun tanıtımına hizmet ettiği, köftecilerin ticaretine katkıda bulunduğu İnegöl'de belgeselimize destek verecek köfteci bulamadık ve maalesef ne yazıktır ki biz de bir fotoğrafla geçiştirmek zorunda kaldık. Kimse kimsenin hizmetkarı değildir.

Ortada içinizden birilerinin emek sarf ettiği bir proje varsa ve sizin de rantınızı ilgilendiriyorsa çam sakızı çoban armağanı moral olsun, motive olsun diye bir köşesinde olursunuz yine olursunuz.

Beni ve projelerimi umursamayanı ben hiç umursamam. Vermeden almak Allah'a mahsustur. Ben istediğim desteklerle gidip İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı tanıtmıyorum. İnegöl sevdalısı bir İnegöllü olarak beldemin değerlerini tanıtıyorum. Tanıtmaya çalışıyorum"