Hükümet gerekçe olarak üniversite ve özel hastanelerdeki ortaya çıkan kaosu gösterdi. Aydın, bir süre önce uygulamanın büyük bir kaos doğuracağı ve hastaların mağdur olacağına ilişkin uyarıda bulunmuştu.

Bu Vitaminin Eksikliğine Dikkat: Hayati Öneme Sahip! Bu Vitaminin Eksikliğine Dikkat: Hayati Öneme Sahip!

Erkan Aydın, 14 Temmuz'da TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla kanser ilaçlarının 20 Temmuz'dan itibaren hastanelerde satılacak olmasına tepki göstermiş, yaptığı uyarıyla kanser hastalarının tedavilerinde aksamalar olacağını ve büyük bir kaosun doğacağını söylemişti.

Aydın, "Alınan bu karar yapmış olduğumuz uyarıların doğruluğunu kanıtlamış oluyor. Hiçbir sektör temsilcisine danışmadan, araştırılmadan, alt yapısı oluşturulmadan alınan bu kararın ertelenmesi yeterli değil. Hastalar da başlatılan uygulamadan memnun değil. İlaç bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. İlaç bulamadıkları için kemoterapilerinin aksadığını dile getiren bazı hastalar ise ilaçların karaborsaya girdiğini belirtiyor. Hükümet ecza sektörünün temsilcilerine kulak vererek, bu uygulamadan vazgeçmesini bekliyoruz" dedi.