MELİSA'NIN ACISI DİNMEDİ

Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!

Geçtiğimiz günlerde Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi üzerinde Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında hizmet veren yerde, 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş, yemek yedikten sonra fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.Acı olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Küçük Melisa'nın yaşamını yitirdiği erneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, derneğe eğitim izni verilmediği halde dernekte eğitim ortamı oluşturularak 2 yıldır 1- 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verdiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı S.A., ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde bakım hizmeti veren F.B., taksirle öldürme suçundan gözaltına alınmış ve şüphelilerden F.B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYMAKAMLIK TESPİT ETMİŞ

Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülürken, dernek çatısı altında kaçak olarak işletilen yerle alakalı Valiliğin kararı bekleniyor. Gelecek günlerde açıklanacak kararla, söz konusu yerin faaliyetinin durdurularak kapatılması öngörülüyor. Kaçak kreşle alakalı dönemin Kaymakamı Ali Akça zamanında dernekle alakalı tespit yapıldığı ancak bu konuda somut bir adım atılmadığı da ortaya çıktı. İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü yaptığı açıklamada;

"Adli ve idari yönden soruşturmalar devam ediyor. Orası bir dernek... Tasarruf Valilikte olduğu için biz bilgileri Valiliğe gönderdik. Kaymakamlık benden önceki dönemde oranın tespitini yapmış. Valilik ve Adliye bu konuda gereğini yapar. Soruşturma müfettişleri de incelemelerde bulundu. Veliler gayri resmi olan yerlere çocuklarını göndermesinler" dedi.

Kaymakamlıktan kamuoyuna yapılan açıklamada ise: "13 aylık bir bebeğin kreşte rahatsızlanıp hastanede hayatını kaybetmesi üzerine tahkikata başlanmış, bahse konu yerin kreş değil dernek olduğu anlaşılmış, Yapılan araştırma ve incelenen belgelere göre derneğin 2 yılı aşkın bir süredir ilçede faaliyet gösterdiği, derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, derneğe eğitim izni verilmediği halde dernekte eğitim ortamı oluşturularak 1- 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verildiği anlaşılmış olup, adli mercilere çıkartılan Dernek Başkanı S. A., adli kontrol şartıyla serbest kalmış, çocuk bakıcısı olarak çalışan F.B.,tutuklandı" ifadelerine yer verildi.