Fransa'nın Bordeaux Cenon Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ve İnegöl'ün kardeş şehri Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

6 YIL ÖNCE KARDEŞ OLDULAR

Donji Vakuf ile 6 yıl önce İnegöl'ün kardeş şehir olduğunu anımsatan Başkan Aktaş;

"Donji Vakuf'ta birçok alanda faaliyetlerimiz oldu. 3 yıldır iftar ve erzak organizasyonlarını mukabele etmeye çalışıyoruz. Sağ olsun onlarda bizim hiçbir etkinliğimizi, hiçbir organizasyonumuzu ihmal etmiyorlar. Bunun yanında da Fransa Cenon'la ilişkilerimiz henüz 1 yılı bulmamış olmasına rağmen geçen yıl onların ziyaretlerine mukabil bizde iadeyi ziyarette bulunduk."

"Bilgi kültür kardeşliği adı altında başlayan bu birliktelik artarak devam ediyor. Nasip olursa Kasım ayı gibi ülkelerinde bir organizasyonları olacak. Bizde buradan Şems-i Mevlana derneğimizi oraya gönderip sema gösterileriyle alakalı onlara cevap vermiş olacağız. Bugün yarın yapacağımız istişarelerle, gezilerle de biz hem şehrimizi onlara tanıtırken, anlatırken onların tabi görüş ve düşüncelerini de alacağız" dedi.

Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susiç ise;

"Türkiye ve kardeş şehrimiz İnegöl'de olmaktan çok mutluyum. İnşallah gelecekte ve bundan sonra da ikili ilişkilerimiz gelişir, artar. İnşallah güzel bir program, güzel bir gezi olur. Ben bize yakından ilgi, alaka gösteren ve her fırsatta destek veren çok değerli Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve bize eşlik eden Adil Beye çok teşekkür ediyorum" dedi.

İNŞALLAH KARDEŞ ŞEHİR OLURUZ

Fransa'nın Bordeaux Cenon Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Hurizet Günder ise; şöyle konuştu;

"Şu anda belki kardeş şehir değiliz ama amacımız inşallah kardeş şehir olmak. İnegöl'le Cenon Belediyesi arasında kültürel bir kardeşlik imzamız oldu. İnşallah 1 veya 2 yıl içinde kardeş bir şehir oluruz."

SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ

Ziyaret sonunda Başkan Aktaş'ın ve misafirlerin birbirlerine karşılıklı hediye takdimleri oldu.