Ruhumuzu ve bedenimizi korumanın manevi sırları: Minimalizm ve Wellness trendleri Ruhumuzu ve bedenimizi korumanın manevi sırları: Minimalizm ve Wellness trendleri
Karın ağrısının birçok nedeni var. Özellikle ani başlayan karın ağrılarında mutlaka hekime danışılması ve danışılmadan ağrı kesici ilaç alınmaması gerekir. Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Adem Cömert, karın ağrısının önemli bir bulgu olabileceğini belirterek bir çok önemli noktanın altını çiziyor.

KARIN AĞRISININ SEBEPLERİ NELERDİR"
“Karın ağrısı karın boşluğundaki organların hastalıklarından kaynaklanabileceği gibi karın boşluğu dışındaki organların hastalıklarında yansıyan ağrı şeklinde de oluşabilir. Karın ağrısı yapan durum ve hastalıklar oldukça fazladır. Basit bir üşütmeden, gıda zehirlenmesinden, ameliyat gerektiren ciddi hastalıklara kadar çok sayıda karın ağrısı sebebi vardır. Örneğin, kalp krizinde ya da akciğerlerin iltihaplı hastalıklarında karın ağrısı gözlemlenebilir”

HANGİ HASTALIKLARIN İŞARETİ
Karın ağrısı yapan hastalıkları ani başlangıçlı karın ağrısına sebep olan hastalıklar ve uzun süren, tekrarlayan karın ağrısına sebep olan hastalıklar olarak kabaca ikiye ayırabiliriz. Akut karın ağrısına sebep olan hastalıklara apandisit ve böbrek taşı düşürmeyi, kronik karın ağrısına sebep olan hastalıklara da safra kesesi taşları, on iki parmak bağırsağı ülserini örnek verebiliriz.

HANGİ TİP KARIN AĞRISINDA…
Ağrıya ateş kusma,genel durum bozukluğu,gaz ve gaita çıkaramama eşlik etmiyorsa, gelip geçici gaz sıkışması şeklinde ağrılar çok sık tekrarlamıyorsa, ağrı hafif , kısa süreli ve yandaş şikayetleri yoksa endişe duymayın.

Ağrının yanında ateş, bulantı, kusma, ishal, kanama, kabızlık gibi yandaş şikayetler varsa, ani başlayıp giderek şiddetlenen geçmeyen ağrılarda, ağrı hafif bile olsa çok uzun süren (günler, haftalar süren ağrılar) ağrılarda, bu belirtilenleri gözlemlediğiniz anda kesinlikle hekime başvurmalısınız. Bazen saatler kaybetmek tedavide ciddi sorunlara yol açar.