Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir içinde yaşanan trafik çilesinin önüne geçmek amacıyla başlattığı düzenleme çalışmaları İnegöl'de de hayata geçirildi.

Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda yapılacak fiziki çalışmalarla minimum yüzde 20 oranında yoğunluk azaltılacak. Çalışmalar kapsamında belediye, AVM ve hükümet kavşağı kaldırılarak akıllı sinyalizasyon çalışmaları uygulanacak.

Acil eylem planı kapsamında hazırlanan Trafik Master Planı hakkında yapılan açıklamada;

"Belediye Kavşağı ile ilgili minimum yüzde 20 iyileşme bekliyoruz. Yüzde 20´lik bir rakam ulaşımcılar açısından çok iyi bir seviyedir. Belediye önü kavşağındaki dönel adayı kaldırıyoruz. Sadece sinyalizasyonun yönettiği bir sistem olacak. Süre kayıpları azaltılacak. Yerine göre dönel adanın kullanılması gereken yerler var ama belediye önündeki alan bunlardan biri değil. Kavşak akıllı hale gelecek, otoban olarak çalışacak. Küçük araçlar dönüş yapabilir ama büyük araçlar bu kavşak içerisinde U dönüşü yapamayacaklar. "

"AVM kavşağında da temel prensip aynı. Kavşak alanlarını küçültelim ki kavşak içinde araç kalma süresi azalsın, maksimum araç kavşak içerisinde kalabilsin. AVM Kavşağındaki verimliliği de benzer oranda artırmayı planlıyoruz. AVM Kavşağından da dönel adayı tamamen kaldırıyoruz. Parklanma kent içerisindeki insanlar için çok önemli" denildi.