2 OCAK'TA BAŞLADI

Yeni kimlik kartı başvuruları, Türkiye genelinde olduğu gibi, İnegöl'de de 2 Ocak'ta başladı. Çipli kimlik kartları başvurularının alınmasıyla beraber İlçe Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk yaşanıyor.

EN FAZLA BAŞVURU PERŞEMBE GÜNÜ

İlk başvuruyu Kaymakam Ali Akça yaparken, 4 günde 700 vatandaşın yeni kimlik kartı için İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Başvurunun ilk gününde 133 kişi, Salı günü 175, Çarşamba günü 181, Perşembe günü de 213 kişinin başvuruda bulunduğu açıklandı.

Rapor açıklandı... Dünyanın en zengin şehirleri... Rapor açıklandı... Dünyanın en zengin şehirleri...

KİMLİK KARTI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

Kimlik Kanı Başvurusunda; Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden, Çağrı Merkezi (Alo 199) ile randevu alınarak veya, randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapılır.

Son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf 1 adet (4x6 ebadında)

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuru esnasında;

Nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı, yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğrafı belgesi ile başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bedeli 16 TL.

Kayıptan düzenlenecek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli 32 TL.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına kan grubunu yazdırmak isteyenler sağlık kuruluşundan alınmış kan grubunu gösterir onaylı belge ibraz edebilir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

0-15 yaş arası çocukların; anne yada babası, boşanma durumunda velayeti kendisine verilmiş kişi, vasisi yada vekalet yolu ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almaya yetki verilen kişinin başvurması, 2- 15 yaşını tamamlamış olanların şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Akıl sağlığı veya nörolojik rahatsızlıklar nedeni ile, içinde bulunduğu durumun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan yada davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan 15 yaşını tamamlamış çocuklar ile büyüklerin veli, vasi veya kayyumun ibraz edeceği rapor ile ilgili mahkeme tarafından verilmiş ve kesinleşmiş vasi kararı ile birlikte vasi olarak atanan kişinin bizzat kendisinin başvurması gerek.

Biyometrik veri alınmasına engel teşkil edecek (parmak izi, parmak damar izi, el ayası, uzuv eksikliği veya uzuv nakli gibi) fiziksel durumlarını gösterir rapor/resmi belgeleri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Biyometrik verilerin karşılaştırılması sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.