10 yıl önce...
Tarih: 23 Ocak 2003
O günlerde rahmetli Hüseyin Bayhan abi ile birlikte Haftadem diye haftalık bir köşe hazırlıyorduk GençGazete'de.
Bu vesile ile kendisini rahmetle anıyor, Allah'tan cennette buluşturmasını diliyorum...

Haftadem köşemizde Hüseyin Bayhan abi ile birlikte , 1 haftalık İnegöl gündemini değerlendiriyorduk.

CHP AKTAŞ'A NOT VERDİ

İlk haberimiz şu başlığı taşıyordu; CHP Aktaş'a not verdi.

Zamanın CHP İlçe Başkanı Necmi Demir'dir. Başkan Demir 10 yıl sonra yine İnegöl CHP'nin başında. O günkü açıklamasında Başkan Demir, İnegöl Belediye'sinin 2006 yılı hizmet değerlendirmesini yapar. Belediyenin yaptığı hizmetlerde taktir edilecek yanları bulunduğunu belirten Demir, yapılanların yüzde 80'ninin yanlış hizmetler olduğunu belirterek belediyenin sınıfta kaldığını söyler.

Bu açıklama üzerine biz de Hüseyin Bayhan abi ile birlikte şu değerlendirmeyi yapmışız:

"Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın arkasında gerçekten çok güçlü bir iktidar partisi ve belediye meclisi var.

Her ne kadar CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve diğer siyasiler, Başkan'ın çalışmalarını değerlendirip yorumlasa da asıl notu halk verecektir.

Başkan'ın bugüne kadar yapılan çalışmalarda taktir edilen çalışmaları bulunduğu gibi tasvip edilmeyen hizmetleri de mutlaka olacaktır.

Bizce başkan yapılan eleştirileri bir muhalefet hareketi olarak algılamaktan çok, farklı yaklaşım ve çözüm önerileri açısından fırsat bilmeli.

Yapılan eleştiriler ile bir polemiğe sürüklenmekten çok yapılan hizmetlerde eksiklikler varsa giderilmeye çalışılmalıdır.

Bize göre Başkan ilçe halkının nabzını daha çok tutmalı. Bunun için de bir anket bile uygulanabilir. Başkan daha çok gazete ve Tv'ler aracılığı ile halkın karşısına çıkmayı hedeflemeli. Daha çok çarşı ve sokakları dolaşarak halkın arasında bulunmalı. Hangi hizmetler beğeniliyor, eksiklikler nelerdir, bunlar bizzat halkın dilinden öğrenilmeli. Yapılan hizmetler daha çok halka duyurulduğu gibi, güçlü bir Halkla İlişkiler çalışması ile yapılan eleştirilere de açıklık getirilmeli.

Şikayet ve öneriler anında değerlendirmeye alınmalı. Bir başka husus da, cazibe merkezi, hava kirliliği, fuar alanı vb daha çok önem arz eden konularda mahalle muhtarlarından tutun, siyasi parti yetkililerine kadar herkesin görüşü alınarak geniş katılımlı hizmetler yapılmalı.

NECMİ DEMİR'İN TESPİTLERİ

Bu açıdan Sayın Nemci Demir'in tespitleri de önemsenmeli. İşte tespitler:
1- İnegöl'de en önemli sorunların başında alt yapı sorunları gelmektedir.
2- İnegöl'ün çok ciddi hava kirliliği sorunu vardır.
3- İnegöl'ün her geçen gün artan Trafik sorunu vardır.
4- Cazibe Merkezi,Terminal vb alanlara çok ihtiyaç duyulduğu gibi çözüm noktasında yerinde kararlar alınmalı
5- Mobilya fuar alanının ek bina ile büyütülmesi, Botanik Park için mevcut yerinin tercih edilmesi yanlış kararlardır.

Liste uzayıp gidiyor. Olumlu ve olumsuz eleştiriler başlığı altında Başkan ve çalışma arkadaşları kamuoyunun nabzını tutarak bu listeyi sürekli güncellemeli, çözüm önerilerini ve projelerini ortaya koymalı, kamuoyu ile daha çok paylaşmalı, diye düşünüyoruz."

BAŞKAN AKTAŞ'IN HALKLA İLİŞKİLERİ ZİRVEDE

Tam 10 yıl önce böyle demişiz. Bugüne dönüp baktığımızda görüyoruz ki; Başkan Aktaş, tespitlerin tamamına yakınının üzerine gitmiş. Anket uygulamasından tutun, Hizmet Masasına kadar, Bereket sofrasından tutun esnaf ziyaretine kadar, Mahalle muhtarları ile toplantıdan tutun, basınla ilişkilere kadar, 10 yıl içerisinde Başkan Aktaş'ın en iyi olduğu konuların başında Halkla İlişkiler olduğunu söyleyebiliriz.

Necmi Demir'e gelince, tespitleri konusunda bugün ne düşünüyor, ayrıca sormak lazım.