Anayasa Mahkemesine başvurarak, 2009 yılındaki yerel seçimlerin hemen akabinde belediyelerin maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermesini engelleyen CHP, aradan 3 yıl geçtikten sonra geri adım attı?

Bilindiği üzere daha önce belediyeler öğrencilere burs verme yetkisine sahipti?

Cumhuriyet Halk Partisi?nin Anayasa Mahkemesine başvurmasıyla belediyelerin verdiği burslar iptal edilmişti?

Aradan geçen 3 yıllık bir aranın ardından geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından bir teklif verildi?

Tanal?ın TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu teklifte, Belediyeler Kanununun 14. maddesinde tekrar değişiklik yapılmasını öngörülüyor?

Verilen kanun teklifi yasalaşırsa belediyeler artık yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere burs verebilecek?

Böylece mahkemenin verdiği iptal kararı bozulmuş olacak?

Milletvekili Tanal, teklifin gerekçesinde, belediyelerin beldede yaşayan ve maddi durumu uygun olmayan muhtaç öğrencilere burs verebilmelerini sağlamak için açık bir hüküm kurmanın hedeflendiğini söylüyor?

Şimdi sormak lazım;

Ey CHP, 3 yıl önce belediyeler maddi durumu olmayan muhtaç öğrencilere burs verirken bunu iptal ettiren de sensin, bugün kalkıp aynı şekilde maddi durumu olmayan öğrencilere burs verilsin diye teklif veren de sensin, o günden bugüne ne değişti?

Belediyelerden burs alan ve gerçek anlamda maddi durumu olmayan öğrencilerin bursunu kestirerek onları zor durumda bıraktın?

3 yıldır o öğrenciler bu haktan mahrum kaldılar?

Bursu kesildiği için daha da mağdur duruma düşen binlerce öğrencinin hakkını nasıl ödeyeceksin?

Yoksa bu teklifi vererek, kendince; AK Parti Hükümetinin üniversite harçlarını kaldırmasına karşı bir hamle mi yaptın?

TEKLİF YASALAŞIRSA 1000 KİŞİYE 100 TL BURS VERMEYE HAZIRIZ

Söz konusu yasa teklifi ile ilgili Belediye Başkanı Alinur Aktaş?la yaptığım görüşmeden önemli ayrıntıları da paylaşmak istiyorum?

Başkan Aktaş, 2009 yılında yerel seçimlerin hemen akabinde çıkan bu yasa nedeniyle en son 2009 yılı Nisan ayında öğrencilere burs verebildiklerini daha sonra ise kesmek zorunda kaldıklarını söyledi?

Başkan Aktaş hiç hak etmedikleri halde o dönemde ?seçim bitti bursları kestiler? gibi haksız ithamlara maruz kaldıklarını da kaydetti?

İnegöl Belediyesi olarak en son verdikleri burslarda 750 kişiye 60 TL burs verdiklerini, bugün teklifin yasalaşması ile birlikte 1000 kişiye 100?er TL burs vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi?

Başkan Aktaş bu teklifin yasalaşmasını da can-ı gönülden istediğini kaydederek, İnegöl?de üniversite okuyan öğrencilerinin her geçen gün arttığı bir ortamda ailelerin yükünü hafifletmek istediklerini de dile getirdi?