Neden normal bakmıyorsunuz kadınlara? Erkekler yaptığında toplumca hoş karşılanan şeyleri, neden kadınlar yaptığında ayıplıyorsunuz?

Allah; kadınları, erkeklere göre daha narin ve kırılgan yaratmıştır. Ama bu; erkek her şeyi yapabilir, kadın hiçbir şeyi yapamaz demek değildir.

Bir kadın isterse polis de olur, hakim de olur, cumhurbaşkanı da...

"Sen karışma elinin hamuruyla." "Otur oturduğun yerde." "Ben erkeğim, sen kadınsın." Nedir bunlar?

Kendinizi rahatlatmak için hayatınıza geçirdiğiniz kalıplar mı? Bir kadın getirir dünyaya hepimizi.

Bir kadın olmadan dünyaya gelemeyecek insanlar için fazla cesaretli değil midir bu sözler?

Bence yıllar boyu insanların kafasındaki "kadın yapamaz" düşüncesidir kadınları bu hale getiren. Bir kadın bir erkeğin yapabileceği her şeyi yapabilir.

Kendi kuvvetine göre, kendi hislerine göre yapar ama her şeyi başarabilir. Kadın olmak hiçbir şeye engel değildir.

Toplum baskısı yüzünden bir şeyler yapamayan, okula gönderilmeyen kadınlar, bir gün sizin hayatınızı kurtarabilir...

Gelin bir de şu açıdan bakalım: Kızını okutmayan bir adam karısını hastaneye götürdüğünde bas bas bağırarak kadın doktor arayabilir.

Kadınlara böylesine ihtiyaç duyulan bir dünyada kızı olduğu için utançtan kahveye giremeyen adamın suçu değildir her şey.

Çevredekilerin iğrenç baskısı ve zihniyeti başlatır her şeyi. Bir de ne olursa olsun adamın gururla "Benim kızım oldu!" diyemeyişi...

Bir yerde uzun süreli bir sessizlik olduğunda, çoğunuz duymuşsunuzdur, "Birinin kızı oldu." Deyimini. Bunun sebebi; kız çocuğunun olması utanç verici ve üzücü bir şey olduğu için o ortamdaki insanların sessizliğe bürünmesidir.

Ben bunu öğrendiğimden beri bu deyimi kullanan birini gördüğünde uyarırım onu. Bir kadının gece sokakta tek başına yürürken korkması onun ayıbı değildir; onu korkutanların ayıbıdır.

Ona bakarak "Bir kadın bu saatte tek başına gezer mi?" Diyen hemcinslerinin ayıbıdır.

Hemcinslerini aşağılayanlar, arkasında durmayanlar harlıyor en çok ateşi. Bir kadın bir kadının arkasında durmadıkça canlanamaz bir ülke.

Bir erkek, bir kadının arkasında durmadıkça nefes alınamaz bir yerde.

Berra ÇAMLIDERE

Anadolu İmam Hatip Lisesi 11-B