Eski adıyla Orta Vadeli Program(OVP) tüm detayları ile açıklandı. İş dünyasının beklentisi daha detay çözümler olsa sorunların genel tespiti ve kabullenme tarafında olumlu karşılandı. Dengeleme, disiplin ve değişim sloganı sunulan ekonomik programda büyüme,enflasyon,cari açık, kamu maliyesi gibi konu başlıkları yer aldı.

TÜFE tarafında fiyat istikrarını koruma ve denetleme yolunda atılacak adımlar genel anlamda Tüketici güvenini yükseltmeye yönelik hedeflemelerdir. Aynı zamanda 2019 yılının bir toparlanma yılı olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Genel anlamda bundan önceki senelere nazaran yapılan yatırımların yeniden yapılandırmalarla daha gerçekçi boyutlara geleceği bir yıl olarak nitelendiriliyor.

Sıkı maliye politikasıyla 75,9 milyar dolar tasarruf hedefleyen hükümetin genel tavrı piyasalara da yansıyacaktır. Genel toparlanma döneminde tüm şirketler daha gerçekçi büyüme hedefleri ortaya koyacaklardır.

Eş zamanlı olarak uluslararası ticaret tarafında ilişkilerin geliştirilmesi, enerji, petro kimya, kimya,makine ve yazılım gibi stratejik sektörlerde atılacak adımlarla da cari açığın azaltılması yönünde adımlar atılacağı ifade edilmektedir. Burada unutulmaması gereken konu Türkiye gibi imalat sanayinin KOBİ ağırlıklı olduğudur. Ölçek bazında finansal destekler verilirken KOBİ'lerin ihracattaki gücü atlanmamalı ve maksimumda desteklenmelidir.