Gündem elbette belediye başkan adayları. Acaba kim olacak, başa kim geçecek, ili, ilçeyi kim yönetecek? O aday daha iyi, bu aday daha bilgili, diyerek millet onlarca kişiye bölünmüş durumda. Hatta tartışmalar, kalp kırmalar her seçim öncesi yaşanan ritüel haline geldi. Biz kavga ederken hoooop aradan biri sıyrılıp başkanımız olacak .

****Şimdi bu konuya neden değindim biliyor musunuz? Bana göre belediye başkanı o kadar önemli ki; şehrin bütün vizyonunu değiştirecek, hayal gücüyle çok güzel işler yapacak, insanların kültür seviyesini, yaşam kalitesini yükseltecek tek kişi, belediye başkanıdır. Eskişehir buna en güzel örnek. Hepimizin bir adayı var, benim de kafamda bir sürü kişi bulunmakta, acaba kim olur derdindeyim. Memlekete, millete ne kadar faydalı olacak? Kültür seviyemize ne kadar etki edecek, alt yapıyı, ekonomiyi nasıl idare edecek? Bunlar önemli konular. Ayrıca biz Belediyeye hizmet veren bir firmayız; bizimle ne kadar çalışacak, ne kadar iş verecek , iş yoğunluğumuz ne kadar artacak? Yalan da söyleyecek halimiz yok, milletin çıkarları kadar en az kendi çıkarlarımızı ve ticaret hayatımızı devam ettirmek için kendimizi de düşünmek zorundayız. Onun için inşallah Alinur başkan gibi İnegöl esnafını kollayan, İnegöl'lü varken dışarılardan teklif almayan, kendi hemşerisini koruyan, destekleyen, bu şehre vergi ödeyen, emek veren insanlarla çalışan bir başkan gelir.

*****Neyse asıl konuya gelelim. Biz başkan seçmek için kafa yorarken, aday adayları arasından en iyisini bulmaya çalışırken takıldığımız bir konu var, ya da ben öyle düşünüyorum. Bana katılır ya da katılmazsınız , yorumlarınızla cevap verebilirsiniz ama kim ne derse desin, bence hala aklımızda Alinur başkan var. Gerçi el elden, akıl akıldan üstündür, bu güne kadar ondan başka başkan da görmedik ama oylarını artarak zirveye çıkaran bir adama, aynı anda 2 tane belediye idare edip sonra da bir sürü merkez ilçe başkanı varken , büyükşehire atanan bir adama, başarısız demek bence haksızlık olur. Onun için aday adaylarını birbiriyle kıyaslarken bir de Alinur başkanla kıyaslamak zorunda kalıyoruz. Bu da biraz kafa karıştırıyor bence. Alper Başkanın da kısa sürede insanların gönlünü kazanması, mütevazı, kibar yapısı ile takdir topladığını, unutmadan belirtelim. Fakat onun da başkanlık olsa da olur, olmasa da olur tavrı, bence kafalarda soru işareti bırakıyor.

** Ak Parti'de aday adaylığı patlaması yaşanırken diğer partilerde hala bir tane aday olmaması,(LDP partisi hariç) olanların da sonradan adaylıktan çekilmesi, CHP'nin sessiz, MHP'nin suskun, İyi Parti'nin belirsiz hali, seçimin galibini şimdiden belli ediyor. İnşallah muhalefet partileri de eski adaylar haricinde; yeni yüzler, yeni isimlerle bu yarışa girerler de çekişmeli, keyifli bir belediye başkanlık süreci yaşarız inşallah.

****Çok uzun yazdık bitiriyorum. Şimdi de sonuca gidelim. Benim adayım kim size onu açıklayayım ya da kim kazanır onu söyleyeyim. Seçimin galibi elbette ki Ak Parti. Babamın bir lafı var Ak Parti her yerde kaybeder ama İnegöl'de asla kaybetmez diye. Babam dediği için demiyorum zaten sonuç ortada. Lakin bu sene ki Ak Partinin aday adaylarını 4-5 isim hariç hiç beğenmedim. Tabi burası siyasi bir parti, sen aday adayı olma kardeşim diyecek halleri yok. Bakalım muhalefetteki aday adaylarının kapasitesi nasıl olacak? Siyaset güzel bir iş fakat insan oğlu da biraz kendini bilmeli yani. Herkes aday olmasın kardeşim. Paranız mı çok, zamanınız mı bol? Neyse seçimin galibi Ak Parti ama Ak Parti'de bu ara ne zaman ne olacağı belli olmaz. Millet vekili seçimlerinde ki gibi sürpriz beklemiyorum desem yalan olur. Her an her şey olabilir. Neyse bütün aday adayları bizim için değerli ve önemli ama en başta dediğim gibi bu şehrin ve hemşerilerinin menfaatlerini düşünen bir başkan olmasını istiyorum.