AK Parti dün yeni ilçe başkanını seçti. Mustafa Ersan, Adem Demirel'den görevi devraldı.

Ben bu satırları kaleme aldığımda henüz kongre yapılmamıştı. Onun için kongre üzerine bir değerlendirme yapmak yerine Adem Demirel özelinde bir değerlendirmeyi uygun gördüm.

İyi insanlar ile iyi idarecileri ayırmak lazım. İnsanlar iyi olabilirler ama iyi yönetici olmak başka bir şey.

Ben Adem Demirel'in iyi olduğuna şahadet ederim. İyi bir Müslüman'dır. İyi İnegöllüdür.

Vatanına milletine hizmet etmeyi düşünür ama bence geçen 3 yıllık dönemi değerlendirdiğimizde Adem Demirel için iyi bir yönetim sergiledi sözünü söylemek biraz zor gibi.

Kağıt üstüne başarılı mı? Evet. Girdiği seçimlerde oyları yükseldi mi AK Parti'nin? Evet. Ama bu durum iktidar partisinin ilçede en üst düzey noktasındaki ismi bence başarılı kılmıyor.

İnegöl'ün Büyükşehir ve Ankara ayağından beklediklerini almadığı eleştirilerini ve sonrasında koparılan kıyametleri hatırlarsınız.

Evet, İnegöl, Ankara ve Bursa'dan beklediği, hak ettiği yatırımları -tam anlamıyla- alamadı ve bunun için eleştirilmesi gereken bir isim de Adem Demirel'di.

İnegöl'deki Belediye Başkanı-milletvekili gerginlikleri, Bursa Büyükşehir'in İnegöl'ü adam yerine koymaması karşılığında yaşadıklarımızı göz önüne aldığımızda, bir İlçe Başkanının daha fazla inisiyatif, daha fazla sorumluluk alması gerektiği görüşündeyim.

Adem Demirel'in bu planda nötr gözükmesini doğru karşılamıyorum. Burada yöneticilik, idarecilik konuşmalıydı. Bunu yapmadı, yapamadı.

Bülent Temelli'yi seversiniz sevmezsiniz, zaman zaman geçmişte çok kızdığım dönüşleri de olmuş olsa da; Temelli sonrası Adem Demirel dönemi fetret dönemini andırdı adeta.

Bu fetret dönemi İnegöl'de birçok kamu dairelerinde olduğunu da ekleyeyim lafın sırası gelmişken. Çok eleştirdiğimiz eski bürokratları mumla aradığımız da bir gerçek bu aralar.

Velhasıl Mustafa Ersan dönemi artık resmen başladı. Ersan da sorumluluk almayan, etliye sütlüye çok karışmayan bir başkan olur mu, olmaz mı bilemeyiz. Yaşayıp göreceğiz.

Ama Adem Demirel için söylediklerimi tekrar edeyim. Sıkıntılı süreçleri iyi yönetememiş iyi bir insan. Allah yolunu açık etsin diyerek dua ile bitirelim.