İnegölspor, iç sahada "küme düşme" potasındaki rakiplerinin derdine derman olmaya devam ediyor. Son iki iç saha maçından mağlubiyetle ayrılmasından daha kötüsü son 7 maçtır galibiyet yüzü görememesi.

Diğer maçlara oranla İnegölspor, Sivas Belediyespor maçına iyi başladı. İlk 10 dakikada 3 pozisyon buldu ama tabii ki değerlendiremedi. İlk yarının ortasında oyun dengelendi. Sivas Belediyespor, kalemize geldiği ilk pozisyonda tehlikeli oldu, ikinci pozisyonda golü buldu. Golden sonra cılız İnegölspor atakları devam etti ama skor değişmedi.

İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı. İnegölspor'un beraberlik golünü bulma ihtimali ne kadar yüksekse Sivas Belediyespor'un da ikinci golü bulma ihtimali o kadar yüksekti. Ancak iki ihtimal de gerçekleşmedi ve İnegölspor, sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu.

Şu durumda sorulması gereken birçok soru var;

Yönetime: Geçen sene Play-Off finali oynamış takımı bu kadar dağıtmayı nasıl başardınız? Oyuncuları neden ve nasıl takımda tutamadınız? Şu kötü takım için harcadığınız para minimum 2 milyon TL. 2 milyon TL'nin bir kısmıyla birkaç takviye yapıp kalan kısmıyla geçen yıl takımda bulunan oyuncuların ücretlerinde iyileştirme yapsaydınız bundan daha mı kötü bir sonuç elde ederdiniz? Kariyeri düşüşe geçmiş Serhat Güller'le yola çıkmak ne kadar doğruydu? Geldiğinde yüzünüzde gülücükler açtıran Taşkın Güngör'den ne kadar memnunsunuz? Takım küme düşerse bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

Serhat Güller'e: Belki bu yazıdan haberiniz dahi olmayacak ama sezon başı takımın önemli oyuncularını neden kadro dışı bıraktınız? Yerine takıma kazandırdığınız oyuncuların şimdi İnegölspor'a hiçbir şey kazandırmadığını görünce ne hissediyorsunuz? İnegölspor'un parasını nasıl böyle sorumsuzca harcadınız?

Transfer Komitesine: Serhat Güller'in verdiği transfer raporu hakkında herhangi bir araştırma yaptınız mı? Transfer edilmesi istenen futbolcuları daha önce izleyip herhangi bir gözlem yaptınız mı? Yani kısacası bu kadar kötü oyuncu grubunu nasıl bir araya toplamayı nasıl başardınız?

Taşkın Güngör'e: Öncelikle takımı sizin kurmadığınızı biliyor ve eleştirileri bunu göz önünde bulundurarak yapıyoruz. 6. haftada takımın başına geldiniz, takımın gelişim gösterdiğine gerçekten inanıyor musunuz? Bana ve taraftarların büyük bir kısmına göre geçtiğimiz 9 maçta takıma hiçbir katkı yapamadınız, bunu neye bağlıyorsunuz? Belli ki siz oyuncu grubundan memnun değilsiniz, peki oyuncu grubu sizden ne derece memnun? Takım şişirme toplar dışında pozisyona giremiyor, bunu 9 haftada hiç geliştiremediniz, neden? Geçtiğimiz yıl bu takımda olup gelişim gösteren oyuncuları futbola nasıl küstürdünüz? Takım içinde herkese eşit davrandığınıza inanıyor musunuz?

Futbolculara: En asli göreviniz olan mücadele etmeyi sahaya yansıtamayan oyunculardan biri olduğunuzu düşünüyor musunuz? Sezon başından beri hiçbir gelişim gösterememenizi neye bağlıyorsunuz? Antrenmanlarda iyi çalışıyor musunuz? Bireysel yaşantınıza özen gösteriyor musunuz? Saha içinde birbirinizden neden bu kadar kopuksunuz ve neden yardımlaşmıyorsunuz?

Taraftarın sizi protesto etme gibi bir hakkı vardır. Birkaç oyuncu dışında bu protestoları sonuna kadar hak ediyorsunuz. Dönüp taraftara küfür etmeden önce oynadığınız futbola, sahada ortaya koyduğunuz mücadeleye ve aldığınız sonuçlara bakacaksınız. Sonra puan durumuna bakıp başınızı öne eğerek işinizi iyi yapacaksınız.

Bu sorulardan herkes kendine pay çıkarır ve çözüm bulmaya çalışırsa ortada sorun kalmaz. Bu takımın ve bu ligin seviyesinin çok çok altında birçok oyuncu var. Umarım devre arasında bu formayı hak etmeyen oyunculara yol verilir ve takım kümede kalır.