Yerel seçimlere 8 aylık bir süre kaldı. Özellikle 2014'ün ilk günlerinden itibaren tansiyonun çok daha yüksek olacağı kesin. 2013 sonlarına doğru da aday adaylarının çalışmaları hızlanacak. Kurban Bayramı sonrası İnegöl'ü seçim heyecanı sarmaya başlar diyebiliriz.

Seçimlerde kuşkusuz herkesin gözü iktidar partisinde. Girdiği her seçimde İnegöl'de Türkiye ortalamasının üzerinde bir destek alan AK Parti, kuşkusuz bu seçimin de favorisi. Fakat favori olmak demek seçimi kesin kazanır demek de değil. AK Parti'nin yerel seçimde Şanlıurfa'daki kaybını, genel seçimde ise 12 milletvekilinden 10'unu çıkarmasını hatırlatmak lazım.

AK Parti'nin seçimin favorisi olması doğal olarak adayının kim olacağı konusunda da merak uyandırıyor kuşkusuz. Mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş, adaylar içerisinde bir adım önde olsa da aday adaylığı konusunda gerek ilçe, gerekse il hatta Genel Merkez düzeyinde yoklamalar yapan yok değil. Fakat hepsi pusuda bekliyor.

Bu isimlerden bazıları ile görüştüğümüzde ne adayım diyorlar, ne de değilim. Doğal olarak bir işaret görmeden ortaya çıkmayacaklar. Şu aşamada mantıklı olan da bu zaten.

Eylül ayı içerisinde, devam edilecek Belediye Başkanlarını Başbakan'ın açıklaması bekleniyor. Bu isimler il belediye başkanları mı; içlerinde ilçe belediye başkanları da var mı bilmiyoruz. İl Belediye Başkanları dahi olsa Bursa'da Altepe ile devam edilip edilmeyeceği dahi Aktaş için bazı ipuçları verebilir. Doğal olarak bu ipuçlarından yola çıkılacak.

Ortalıkta dolaşan çok sayıda dedikodu var. Bunlar hemen her gün bize soruluyor. Faruk Çelik'le görüşenlerden, Numan Kurtulmuş'un Başbakan'a rica ettiğine, Bülent Arınç'ın müdahil olacağından Sedat Yalçın'ın kendi ekibini kuracağına kadar dedikodular dolaşıp duruyor.

Bir gün Aktaş kesinlikle aday diye konuşanlar, 3 gün sonra Aktaş'ın ismini çiziyor. Aslında bunların hepsi birer dedikodu. Son kararı Başbakan Tayyip Erdoğan verecek. Eğer erken karar verir ve Aktaş ile devam derse; bu isimler ya milletvekilliği ya da Aktaş sonrası için mücadele verecek.

Bazı ilçe belediye başkanları ile ilgili karar verilir de İnegöl sonraya bırakılırsa; dedikoduların sayısı da, aday adayların sayısı da artacak gibi.

.