AK PARTİ'NİN YOL HARİTASI-1

Alinur Aktaş'ın Belediye Başkanlığının İnegöl'de son dönemi idi. 3 dönemdir İnegöl Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Başkan Aktaş, 3 dönem kuralı sebebiyle 2019 yılında, bu görevine veda edecekti.

Bir ihtimal daha vardı; 4 dönemde de partisi O'nu yine aday gösterir. Böylece İnegöl Belediye tarihinde, en çok başkanlık yapan isim olarak rekor kırar ve tarihe geçerdi.

Siyasi temayüllere göre Başkan Aktaş'ın İnegöl'de artık son yılları idi. Başkan Aktaş, finali büyük projelerle yapmayı hedefliyordu. Eski Hastane alanında yapılması planlanan Belediye Hizmet Binası ve yeni meydan projesi bunlardan biri idi.

Ancak Başkan Aktaş'ın, Belediye başkanlığında final yapmaya hazırlandığı son yıllarında, rahat olduğunu söylemek mümkün değildi. Bir taraftan Milletvekili Hüseyin Şahin ile yaşadığı ve ta Ankara'ya, Genel Merkez'e taşınan sorunlar; diğer taraftan hakkında ortaya atılan iftira ve iddialar, Başkan Aktaş'ı hayli yormuş görünüyordu. Özellikle sosyal medyadan yayılan dedikodular ile sadece Başkan Aktaş değil, aslında tüm İnegöl büyük bir imtihandan geçiyordu. Başkan Aktaş'ın bu imtihandan güçlenerek çıktığını söyleyebiliriz.

Şüphesiz Başkan Aktaş'ın 2019 yılı için bir yol haritası vardı. Bu yolda O'nu bir çok ihtimal bekliyordu. Biz buna nasib diyoruz.Başkan Aktaş, 2019 yılı sonrasında ya siyaset dışında kalacak, ticaret yapmayı tercih edecekti; ya da İnegöl Belediye Başkanlığı sonrasında da bir şekilde siyasete devam edecekti.

Bunun için de 2 yol görünüyordu: 1-Bursa Büyükşehir Başkanlığına aday olmak

2- Siyasete Ankara'da devam edip Milletvekili adayı olmak.

Rahmetli Başkan Hikmet Şahin Hoca'nın Bursa'da, hizmetleri ve ölümü ile derin izler bırakmış olmasının yanında; Recep Altepe'nin, Hikmet Hoca'nın yerini doldurmaktan çok uzak kalan performansı, Büyükşehir başkanlığı şıkkını Başkan Aktaş için mümkün kılıyordu.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ak Parti Genel Başkanlığına dönmesi ile hiç hesapta olmayan bir süreç işlemeye başladı. Bu süreç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası ile Belediye Başkanları açısından çok riskli ve sıkıntılı işlemeye başlamıştı.

Hiçbir Belediye Başkanının koltuğu bu süreçte garanti değildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa ettirileceğini haftalar öncesinden konuşmaya başlamıştık. Ancak istifa etmesi istenen Belediye Başkanlarından biri Alinur Aktaş da olabilirdi. Nitekim bazı çevrelerin bu yönde beklenti ve gayretleri yok değildi.

Beklendiği gibi Recep Altepe'nin istifası gerçekleşti. Ancak sonrası beklentilerin dışında büyük değişimlere gebe idi. Ki tahminlerimizi yine bu köşeden sizlerle paylaşmıştık.Altepe'nin istifası sonrasında tüm Bursa gibi İnegöl halkı da Altepe'nin yerine gelecek ismi merak ediyordu. Tüm adaylara ve iddialara rağmen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gönlümüzden geçen isim Alinur Aktaş idi.

Bursa kamuoyu için ilk sürpriz temayül yoklamasında yaşandı.Yapılan temayüllerde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ismi ön plana çıkmıştı.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın İnegöllü olması, Alinur Aktaş için bir dezavantaj olarak ilk sırada yer alıyordu. Yine Hüseyin Şahin ve Alinur Aktaş arasında yaşanan sorunlar da bu konuda eksi puandı. Bunlara bir takım dedikodu ve iddialar eklendiğinde; İnegöllü Alinur Aktaş'ın, Bursa'ya başkan olması zor görünüyordu.

Ancak Ankara'dan tüm siyasi dengeleri alt üst eden sürpriz bir karar çıktı. Ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Böylece Aktaş ve Şahin arasında değişen siyasi dengeler de Aktaş kanadı kazanmış oldu. En önemlisi Belediye Başkanlarının bir bir istifa ettiği bir süreçte Başkan Aktaş, terfi ettirilerek himaye altına alınmış hatta ödüllendirilmiş oldu. Yine Aktaş hakkındaki tüm saldırı, dedikodu ve iddialar da boşa çıkmış oldu.

Ayrıca Başkan Aktaş, Büyükşehir başkanlığı ile siyasi hayatında yeni bir sayfa açmış oldu. Heyecan ve azminin zirvesini yaşamaya başladı. Nitekim Büyükşehir koltuğuna oturur oturmaz ortaya koyduğu performansta, bu heyecan ve azmi görmek mümkün.

Artık hem Bursa hem de İnegöl siyasetinde Çavuşoğlu ile birlikte, Salman, Temelli ve Aktaş isimleri çok etkin bir durumda. İster sevin ister sevmeyin, partili olun ya da olmayın, son siyasi tablo, İnegöl siyaseti için bir gurur kaynağıdır. Bu sadece Salman ve Aktaş'ın değil İnegöl'ün başarısıdır.Kim ne derse desin, bir İnegöllü olarak Başkan Aktaş ve Başkan Salman ile gurur duyuyoruz.

Hikmet Hoca'nın Bursa imtihanı sonrası, öğrencisi ve halefi Alinur Aktaş'ın, Bursa Büyükşehir Başkanı olmasında büyük bir hikmet,sır ve nasib var. Hikmet Hoca'nın vefatının 8. Yıldönümünde, tüm İnegöl olarak hüzünlendiğimiz bir Kasım ayında, Hikmet Hoca'nın koltuğunda şimdi öğrencisi Alinur Aktaş'ın oturuyor olması gerçekten Hikmet dolu bir gelişme.

Diğer taraftan,Alinur Aktaş sonrası, İnegöl Belediye Başkanı kim olacak sorusunu sorduk. 2019 sonrası Başkan Aktaş'ın yol haritasında; halef selef olacağı en güçlü ismin Alper Taban olduğunu biliyorduk.

İnegöl'de yapılan temayül yoklamasında Nedim Bayram ve Alper Taban ismi ön plana çıkmıştı. Ve bu iki isim Ankara'ya çağrıldı. Nedim Bayram, Başkan Aktaş'ın kadrosunda proje ve hizmetleri ile hep dikkat çeken bir isim olmuştu. Aktaş sonrası, İnegöl Belediyesi'ne çok farklı bir heyecan ve açılım getirebilirdi.Ancak kulisler, Başkan Aktaş ve Başkan Salman'ın, Alper Taban yönünde eğilim gösterdiğini konuşuyordu. Bu eğilim, Ankara yolunda ibreyi Alper Taban yönünde gösteriyordu.

Nedim Bayram, Ankara'da karar merciini etkileyecek birçok donanıma sahip olsa da, Ankara'dan Belediye Başkanı olarak Alper Taban döndü. Başkan Taban, siyasi temayüller açısından beklenen isimdi. Başkan Taban, teşkilat geçmişinin yanında Belediye geçmişi ile de ön plana çıktığı gibi, kişiliği ve duruşu ile de temayüz eden, sevilen bir isim.

Başkan Aktaş'ın yol haritası açısından gelişmelere baktığımızda; Başkan Aktaş, hem Büyükşehir Başkanlığı koltuğuna oturarak, hem de hazırladığı ismin İnegöl belediye Başkanı olması ile hedeflerini gerçekleştirmiş gözüküyor.

Başkan Aktaş'ın yol haritası sonrası, Ak Parti'nin yol haritasını yazmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Başkan Salman'ı, Başkan Aktaş'ı ve Başkan Taban'ı da bir kez daha tebrik ediyor, hayırlı hizmetler yapmaları için dua ediyoruz. Allah mahçup etmesin.