Erken seçim kararı ile siyaset kazanı fokur fokur kaynamaya başladı. Bundan böyle siyaset kulislerinden taze haberleri sizlerle paylaşmak da bize düşüyor. İlk kulis haberi Ak Parti temayülünden...

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 24 Haziran 2018 Pazar Günü gerçekleşecek olan 27. Dönem Milletvekilleri Seçimleri öncesinde aday adayları temayül yoklamasını gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde 78 ilde aynı anda yapılan temayül yoklamalarının Bursa ayağına, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş da katıldı.

301 milletvekili aday adayı için AK Parti Bursa il, ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları ile mahalle teşkilatları, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri oy kullandı.

Her teşkilat mensubu, aday adayları arasından kendi bölgesinden 10 ismi seçti. Buraya kadar her şey normal. Fakat, her temayülde olduğu gibi bu temayülde de listeler havada uçuştu.

İnegöl İlçe Teşkilatı da bir liste hazırladı ve teşkilat mensuplarına dağıttı. Bu geçmiş yıllarda da uygulanan olağan bir durumdu aslında. Teşkilatın istediği isim ilk sıraya yazılır; altına mutlaka birkaç İnegöllü de sıkıştırılırdı.

Bu kez en üstte Bülent Temelli'nin ismi yer alırken; listenin altında, bir çoğu Erzurum kökenli olan ve İnegölle hiçbir irtibatları olmayan isimler yer aldı ve temayülde bu listeye oy verilmesi istendi.

Bu liste, eski yöneticilerin bir şekilde eline geçince olanlar oldu. AK Parti İlçe yönetiminde yer alan ve Mustafa Ersan'ın en yakın isimlerinden olan bir yönetici ile Adem Demirel yönetiminde yer almış eski yönetici temayülde ciddi manada tartıştı.

Şu an AK Parti İlçe teşkilatı bu tartışmayı konuşuyor. Çok fazla sızdırılmaz bu tür kavga ve tartışmalar ama öğrendiğimiz şu ki; iş hırpalamaya kadar gitmiş.

Özetle mevzu şu: Temayül birilerinin tahammülünü bayağı bir zorlamış.

Konunun Hayati Yazıcı'ya ulaştırıldığı konuşuluyor. Ayrıca temayülde olaya tepki gösteren Bursa Milletvekili Osman Mesten'in de konuyu Genel Merkez'e ilettiği söyleniyor.

Anlaşılan şu; birileri siyasi hesaplarla isme özel liste yaptı. Ancak listenin kavgaya yol açması bu hesabı alt üst etmiş gözüküyor. Tartışmaya yol açan listeyi köşemde paylaşıyorum.

AK Parti'de liste krizi Cumartesi gününün en çok konuşulan konusuydu. Ortak kanı şu: dağıtılan listede ismi olmayan adaylara büyük haksızlık yapıldı. Diğer nokta da şu: bu liste sadece İnegöllü aday adaylarını değil, Bursa teşkilatında da bir çok ismi rahatsız etmiş gözüküyor.

Sosyal medyaya da listeler sızdı. Biz buna anahtar liste diyelim. Bu anahtar liste kimine adaylık kapısını açarken, kimine de adaylık kapısını kapatacak gözüküyor. Bakalım Genel Merkez bu konuda nasıl bir karar verecek? Listeciler kazanacak mı, kaybedecek mi? Bekleyip göreceğiz.