Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Alinur Aktaş, girdiği 3.seçimi de - her seçimde oylarını arttırarak- kazandı. Türkiye genelinde var olan hava İnegöl'e de yansıdı.
Belki de geçmişte cemaati en fazla sahiplenen yerlerden biri olan İnegöl, cemaatin siyaseti dizayn etme hareketine tepki gösterdi.
'Cemaat MHP'ye oy atacakmış' iddiası Saadet'in neredeyse bir önceki seçimdeki 25 puanının AK Parti'ye kaymasına sebep oldu.
Seçimden bir gün önceki MHP'lilerle yürüyen hatta bozkurt işareti yapan ağabey, ablalar, tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de kaybeden tarafta oldu.
MHP'nin cemaate ilişkin 'İstemem; yan cebime koy' tarzı, MHP'ye daha fazla oy kazandırabilirken; Saadet'ten AK Parti'ye giden oyların artmasına sebep oldu.
Bu seçimde Saadet genel konjonktürün kurbanı oldu. CHP ise iki adaylı yarışta 'Nasılsa bizim adayımız kazanamayacak' düşüncesiyle bu derece geriledi.
MHP'nin Fidan ile aldığı 32 oy anımsanmayacak derece önemli. Fakat hem manav hareketini, hem cemaati, hem CHP'yi yanınıza aldığınızda dahi AK Parti'nin neredeyse yarısı civarında oy almak; İnegöl için AK Parti'yi yıkmanın çok zor olduğunu gösterdi.
'MHP canlı yayına çıksaydı, şu adayı gösterseydi' tarzında konuşmaların hiç bir geçerliliği yok. MHP çıkarabileceği en iyi adayı çıkardı ve alabileceği en iyi oyu aldı. Canlı yayına çıksaydı da bu oydan fazlası olmazdı.
Seçimin galibi Alinur Aktaş, hakkındaki tüm söylemlere rağmen oyunu arttırarak seçimin galibi oldu. Aktaş'ın siyasi yaşamı açısından da bu seçim önemliydi.
Belediye başkanlığı 5 yıl sonra sona erecek olan Aktaş'ın, 2019'da yerel ve genel seçimlerin çakışması ile vekillik yolu da ardına kadar açıldı.
Aktaş, son ana kadar çok rahattı. Hatta seçimden bir gün önce son anketi de paylaştı. Seçim sonuçlarıyla birebir örtüşen bir anketti.
Velhasıl, seçimler kazasız belasız atlatıldı. İnegöl, Büyükşehir'de de AK Parti'ye belki de ilçeler bazında en büyük desteği verdi. Büyükşehir'in de İnegöl'e aynı önemi vereceğini ümit ediyoruz.
Yarın kaybedenlerle devam edelim...
.