Seçimlere 45 gün kaldı. Partiler, seçim gezilerini tüm hızıyla sürdürürken; meclis üyesi listeleri de bugün İlçe Seçim Kurulu'na verilecek.
45 günlük zaman zarfında partiler projelerini de paylaşacak. Halk projelere mi, isme mi, partiye mi, yoksa lidere mi oy atacak, onu 30 Mart akşamı hep beraber göreceğiz.
17 Aralık operasyonu kuşkusuz seçime ciddi etki edecek. Hem yolsuzluk iddiaları; hem de AK Parti-cemaat kavgası oyları etkileyecek.
17 Aralık operasyonundan 15 gün önce kaleme aldığım "Cemaat Aktaş'a oy verir mi?" başlıklı yazımda: "Aktaş'ın hizmet hareketinin derneklerine, okul ve dershanelerine ciddi önem verdiğini, ortak programlar yaptığını, yurtdışındaki okullara beraberce gittiklerini biliyoruz.
Aktaş ayrıca cemaatin okullarından biri için de veli konumunda. Cemaat, kendi velisine oy atılmaması için bir çalışmaya girdiğini düşünsenize. İnegöl için bunun olabilme şansını düşük görüyorum" ifadelerini kullanmıştım.
Fakat 17 Aralık operasyonu sonrası artık bu yazının bir hükmü kalmadı. Zira cemaat AK Parti'ye doğal olarak da İnegöl'de Aktaş'a oy atılmaması için ciddi çalışmalar yapıyor.
Şimdiye dek yanlarına bile sokulmadıkları farklı cemaat ve grupları ziyaret edip; mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Hatta bu İslami grupları AK Parti konusunda uyarıp: 'Seçimden sonra sıra size de gelecek' diyebiliyorlar.
Yani cemaat, Türkiye genelinde AK Parti, İnegöl'de de Aktaş kazanmasın diye çalışıyor. Ne kadar başarılı olurlar bilmiyorum.
Fakat 28 Şubat başta olmak üzere Mavi Marmara meselesi gibi konularda da ortak hiçbir çalışma yapmadıkları, bir manada şimdiye dek yok saydıkları İslami grupları, bugün hatırlamaya başlamaları ilginç. Aldığım duyumlara göre bu grupların temsilcileri cemaat mensuplarına bunu da açık açık söylüyorlar.
Peki, AK Parti'yle yollarını ayıran cemaat bu seçimde kime oy atacak? Herhangi bir parti üzerinde yoğunlaşmayacaklar. Hangi parti nerede AK Parti'nin karşısında güçlü ise onda birleşecekler.
İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP, Balıkesir, Manisa gibi yerlerde MHP, hatta 40 yıldır yanlarına bile yaklaşmadıkları Milli görüşü yani temsilcisi Saadet'i güçlü oldukları il, ilçe, belde nerede olursa olsun destekleyecekler.
İnegöl'de ise cemaatin adresi MHP gibi... Bazı sohbet toplantılarından, cemaat mensubu bayanların ev gezmelerinden duyduğum, öğrendiğim kadarıyla İnegöl'de Aktaş'ın kazanmaması için Fikret Fidan'a oy verilmesini isteyecek cemaat.
Kaçı bu karara uyar, kaçı uymaz bilemem. Ama Aktaş'ın karşısına MHP, Saadet, CHP'den sonra bir rakip de cemaat çıktı. Hem de bundan 2-2,5 ay öncesine kadar her konuda destek ve yardım yaptığı cemaat.
.