Meşhur hikayeyi biliyorsunuz.Baba yorgun bir şekilde evde gazete okuyor, çocuk ise babasından kendisini çarşıya ve alışverişe götürmesini istiyor.Baba gitmemek için kendince mükemmel bir yol bulduğuna inanarak elindeki gazetenin ekinde bulunan dünya haritasını yırtar.Ve çocuğunu çağırır: "Oğlum şu yırttığım dünya haritasını düzgünce yapıştırıp getirirsen seni çarşıya götüreceğim".
Çok kısa bir süre sonra çocuk elindeki dünya haritasını doğru bir şekilde yapıştırmış halde getirir.Baba "Bunu nasıl yaptın" diye sorar.Çocuk "Baba, ben dünya haritasına hiç bakmadım bile.Arkasında bir adam resmi vardı, onu düzeltince öbür taraftaki dünya haritası da kendiliğinden düzelmiş oldu".
Baba şaşkınlığını gizleyemez ve şöyle der:"Demek ki bir adam dünyayı düzeltebilir."
Aile küçük bir devlet gibidir. Yada devletler büyük bir aile gibidir.Ailede yetişen hayırlı bir evlat nasıl ki o aileyi cennet bahçesine çeviriyorsa,bir ülkede yetişen hayırlı bir evlat da o ülkeyi cennet gibi yaşanabilir hale getirebilir.
Ülkemizde ki insanlar yıllarca maddi ve manevi bir çok sıkıntılar çektiler.
İşte böyle bir dönemde Yüce Rabbimiz bu millete güzel ve temiz (Tayyip) bir insan hediye etti.Milletimiz de bu güzel ve temiz (Tayyip) insanı mahcup etmedi.Her defasında bir öncekinden daha fazla bağrına bastı.
Rabbimiz güzel ve temiz insanlarla ilgili Kur'an'da destek sözü veriyor.Çünkü bu ilahi kurallar (sünnetüllah) kıyamete kadar da devam edecektir."...kim Allah'tan korkarsa Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder.Ve ona beklemediği yerden rızık verir.Kim Allah'a güvenirse O (Allah) ona yeter..."(Talak,1,2) .
O güzel ve temiz (Tayyip) insan hep içinde Allah korkusunu taşıdı. Ülkesine ve milletine karşı hizmet etmekten başka bir şey düşünmedi.O nedenledir ki Rabbimiz ona hep yardım etti ve onun hakkında kurulan plan ve desiseleri yok etti.Çünkü o biliyordu ki,onların(zalimlerin) bir planı varsa Allah'ın da bir planı vardır."Tuzak kurdular.Allah da onların tuzaklarını bozdu.Allah,tuzak kuranların hayırlısıdır"(Ali İmran,54)
Halk o güzel ve temiz (Tayyip) insanı hep sevdi.Onun samimiyetinden hiç şüphe etmedi.Ağlarken de samimi olduğunu,konuşurken de samimi olduğunu,fakirin sofrasına otururken de samimi olduğunu seven sevmeyen herkes kabul etti.
O güzel ve temiz (Tayyip) insana yapılan haksızlıkları Rabbim geri çevirdi.Ona yapılan bedduaları ,saldırıları ve acımasız darbeleri yapanlara geri çevirdi.Çünkü:
-Okullara koyduğu Kur'an-ı Kerim,Siyer ve Temel dini Bilgiler dersleriyle dinini öğrenen günahsız çocukların duası ona ulaşıyordu.
-İlkokul 5.sınıfı bitirene kadar Kur'an öğrenmeyi yasaklayanların yasaklarını kaldırarak Kur'an okuyan o yavrularımızın duaları arkasındaydı.
-Hayal ettiği üniversiteyi kazanmasına rağmen baş örtüsü sebebiyle okuyamayan genç kızlarımıza özgürlük getirdiği için yapılan dualar ona ulaşıyordu.
-Tek suçu İmam Hatip'te okumak olan o gençlerimin üniversite yolunu açtığı için anne ve babaların duaları arkasındaydı.
-İnancı gereği örtüsüyle çalışamadığı için vicdanıyla cüzdanı arasında tercih yapmak zorunda bırakılan hanım kardeşlerimizin duaları onunla beraberdi.
-Engelli,fakir fukara,garip gurabaya uzattığı ellerinden dolayı yapılan dualar arkasındaydı.
-Toplumun bütün bireylerine getirdiği refah ve huzurdan dolayı herkes ona dua ediyordu.
-Filistinli,Iraklı,Suriyeli,Mısırlı ve dünyanın dört köşesindeki bütün mazlumların ümidiydi ve onların duası onunla beraberdi.
Ey güzel ve temiz (Tayyip) insan!Nice ülkeler senin gibi bir lidere sahip olamamanın üzüntüsünü taşıyor. Ama çok şükür ki sen milletten yanasın ve Rabbimiz seni bu millete hediye olarak verdi.
Ey güzel ve temiz (Tayyip) insan ve ey güzel milletimiz.Yüce Rabbimiz, kıyamete kadar baki olan ayetlerinde sevdiği ve razı olduğu insan/insanlar için şöyle buyuruyor:
-"..., Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler..."(Maide,54).
-"... Allah, onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır."(Maide,119),
-"Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur. Eğer sizi yardımsız bırakırsa, ondan sonra size kim yardım edebilir? Mü'minler, ancak Allah'a tevekkül etsinler."(Ali İmran,160),
-"Allah, sizin düşmanlarınızı çok daha iyi bilir. Allah, dost olarak yeter. Allah, yardımcı olarak da yeter"(Nisa,45)