Recep Altepe’nin dün Katlı Otopark açılışındaki konuşmasını dinlerken aklıma Nazan Öncel’in ‘Aynı Nakarat’ şarkısı geldi:

‘Aynı nakarat, hep aynı aynı, yarısı bayat, hep aynı aynı, anlat anlat’

Altepe’nin Büyükşehir Yasası sonrasında İnegöl’deki programlarının birçoğunu takip ettim.

Üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Büyükşehir’e bağlandığımızı bir türlü hissedemesek de Altepe, her gelişinde ‘Her şey çok güzel olacak’ deyip gidiyor.

Aynı cümleler, aynı nakaratlar… Yarısı değil, konuşmaların büyük kısmı bayat…

Açıkçası İnegöl’e vefa borcu olduğunu dile getiren Altepe’nin sözlerinden etkilenmek ya da bu sözlerin kısa zamanda yerine geleceğine inanmak biraz saflık olsa gerek.

Beni etkilemiyor Altepe, İnegöl’ü baştan aşağı imar edeceğine, İnegöl’de çok büyük hizmetler yapacağına inandırmıyor.

Yanlış anlaşılmasın bir takıntım yok çok şükür. Eğer dediği gibi tabiri caizse Büyükşehir ile İnegöl uçuşa geçecekse; biz sözümüzü yer, yanışmışız der, takdir de ederiz.

Fakat, her gelişinde mavi boncuk dağıtan sonra da bu sözlerini unutan Altepe’nin İnegöl’e ayrı bir değer verdiğini; sözle değil fiiliyatta göstermesi gerekir.

İnegöl, Oylat’a yapılmış küçük bir kulübe kıvamındaki sosyal tesis, Kurşunlu’ya döşenmiş birkaç metrelik borudan daha önemli yatırımlar bekliyor.

Altyapı yatırımları bekliyor. Beylik Hanına bir yıl önce Kasım 2014’te bitirme sözü vermek kolay. Mesele o sözü tutmada… Daha çivi çakamadılar.

İnegöl, Bursa ile büyüyecek, sanayisiyle, tarımıyla büyüyecek türünden sözlerle ‘Hadi bugünü de kapattık’ deme kolaylığını bırakıp; fuar alanına ne kadar destek vereceğini söylemek lazım. Söylemenin ötesinde artık icraata geçmek lazım…

Altepe, eski siyaset anlayışıyla İnegöllüyü kandıramaz. “Verdim sözü, ben kaçtım” yok Sayın Altepe.

Sözünüzün arkasında duracak, Büyükşehir ile mağduriyet yaşayan bu ilçeye gözle görülür yatırımlar yapacaksınız.

Senelik 50 milyon TL’sine el koyduğunuz İnegöl’e, 100 milyondan geçtik, hiç olmazsa aldığınız para kadar yatırım yapacaksınız.

Ben umutlu değilim. Altepe’nin bir sonraki gelişindeki mavi boncuk dağıtımını bekliyorum.