28 Şubat sürecinde millete tepeden bakan generallere ilişkin Vakit Gazetesi’nde; ‘Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke’ başlıklı köşe yazısı yayınlamıştı.

O dönemin generalleri gazeteyi dava etmiş, çok ağır tazminat davalarıyla gazete kapanma noktasına gelmişti.

Bugün; ‘Muhtar bile olamayacakların Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu ülke’ diye yazsak, acaba dava edilir miyiz?

Umurumda değil tabi. Ama bu ilçe umurumda. Bu ilçe insanının onuru, haysiyeti, feryadı, çaresizliği umurumda. Recep Altepe’nin umurunda olmasa da.

Bir başkan düşünün, kar yağışı başlamadan bir gün önce şov yapıyor. Arkasına dizmiş olduğu kar temizleme araçları ile; ‘Bol bol kar yağsa da Büyükşehir hizmetin nasıl olduğunu gösterse‘ diyor.

Daha ilk karda, sadece 2 gün yağan bir karda sınıfta kalıyor. Bursa’dan buraya gelme zahmetinde bulunmadığı için bir de devamsızlıktan çakıyor.

Bir başkan düşünün, geldiğinde sadece konuşuyor. Büyükşehir şöyle hizmet edecek, böyle hizmet edecek, şurayı ayağa kaldıracak, burayı uçuracak.

Hiçbir şey yapmıyor. Ama hiçbir şey…

Bir çivi çakmıyor. İl olma isteğine rağmen Büyükşehir’e bağlanan ve bu durumda dahi 62 ile en büyük desteği aldığı İnegöl’e hazırladığı bültende yer veremiyor.

Yer veremiyor zira hiçbir yatırım yapmamış. Konuşmuş, konuşmuş gitmiş.

Son olarak Oylat’a giderken, MERPA’ya şöyle bir uğruyor. İçeriyi gezme zahmetinde bulunmuyor.

Tıpkı Beylik Hanı’nı anında bitirdiği gibi, fuar alanına, İnegölspor Tesislerine başladığı gibi() MERPA’yı da hemen yapar bitiririz sözünü veriyor.

‘Kar rahmettir, siz bu rahmeti fazla aldınız’ diye başlıyor; çok bir şey yapmış gibi de ‘Büyükşehir yanınızda’ diyerek kaçıveriyor. Oylat’ın yolunu tutuyor.

İnegöl ile kafa buluyor Recep Altepe. 236 bin insanla resmen dalga geçiyor. Verilen oyların hakkını vermeyi bekliyorsunuz, o bize sadece söz veriyor. Onu da Umutalan’ı geçince unutuyor.

Artık Altepe’yle anladığı dilden konuşma vakti gelmiştir. İnegöllü Altepe’yi Başbakanlık, AK Parti Genel Merkezi’ne şikayet etmelidir.

Başta İnegöl’ün milletvekili, Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı bunu yapmalıdır. Zira bu Altepe, Haziran ayında yapılacak seçimlerde İnegöl’de AK Parti’yi ciddi sıkıntıya sokar.

Sonra Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler birlikte şikayetlerini dile getirmeli. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne Bimer.Gov.tr ile şikayetler edilmeli.

Bir şikayet ne olur ki demeyin, İnegöl’den bin tane şikayet gitse; Altepe, İnegöl’de konuşurken 2 kere değil 120 kere düşünür.

Keşke imkan olsa konuyu ulusal medyaya taşıyabilecek bir organizasyon yapılsa. Tüm gazeteler aynı başlık ve haberle Altepe’den şikayetçi olacağı bir manşetle çıksa mesela.

Sivil Toplum Örgütleri, siyasi düşüncelerini, rekabetlerini bir kenara bırakıp; ortak açıklama yapsalar.

Madem –zamanında ne yazık ki desteklediğim- bu Büyükşehir Yasası değişmeyecek, hiç olmazsa Büyükşehir’in patronu konumunda olup; bizi de birer işçi statüsünde gören Recep Bey’e ilçe olarak bir ders verelim.

Bunun için de mail, fax, Bimer ne varsa hepsini değerlendirip; İnegöl’ü 9 ayda usandıran Altepe ve ekibini hizaya sokalım.

Siyaset düşünmeden, sadece İnegöl için… Var mısınız?