Teknolojinin gelişmesi ile son yıllarda dolandırıcılık olaylarında da büyük değişimler meydana gelmeye başladı?

Dolandırıcılar dolandırdığı kişi ile yüz yüze bile gelmeden internet ve cep telefonu üzerinden vatandaşları dolandırarak mağdur edebiliyorlar?

Her ne kadar Emniyet birimleri zaman zaman vatandaşları bu konuda uyarsalar da tam manasıyla bu tür dolandırıcılıklar maalesef önlenemiyor?

Bunun bir örneğine dün şahit olduk?

Yakın bir tanıdığımızın başına gelen olaylar zinciri şöyle gelişiyor; Kendisini polis memuru diye tanıtan şahıs, ağabeyimizin ismi, soy ismi, ev telefonunu söyleyerek doğru mu diye teyit ediyor. Akabinde evinde internet modemi olup olmadığını söylüyor. Ağabeyimizde olduğunu belirtiyor. Kendisini polis diye tanıtan şahıs, kimliği belirsiz şahısların ağabeyimizin kişisel bilgilerini ele geçirdiğini ve bu bilgilerle bankalar nezdinde çeşitli işlemler yaptıklarını söylüyor. Akabinde derhal adliyeye gelmesini, bu sürede de telefonun açık kalmasını ve ne tür bir araçla adliyeye geleceğini sormuş. Bu taleplerden şüphelenen ağabeyimiz karşı tarafı denemek için telefonunu kapatmış. Karşı taraf yeniden telefon açarak, bu işlemin kendisinin güvenliği için yapıldığını ifade ederek, ağabeyimizin evine 4 tane polis gönderdiklerini söylemiş. Buna inanmayan ağabeyimizle de eşini telefonda görüştürmüş. Eşinin evde 4 tane polisin arama yaptığını söylemesi ile ağabeyimiz soluğu evde almış. Eve gitmiş ancak ortada ne polis var ne de başka bir şey. Bu süreçte telefon hala açık. Telefondaki kişiden yeniden eşini telefona istemiş. Telefondan gelen cevap yine aynı. Evde 4 polis arama yapıyor, bilgin olsun. Ses eşinin sesi ama eşi o sırada karşısında. Ağabeyimiz hemen adliyeye nöbetçi savcıya giderek durumu izah ediyor. Savcılıkta bu dolandırıcılığın yeni yeni piyasaya çıktığını söylemiş. Dolandırıcıların ilk önce evleri arayarak ev ahalisinin seslerini kaydettiklerini, ardından bu seslere istediklerini söylemişler.

Eğer ağabeyimiz biraz uyanık davranmasaydı veya İnegöl dışında olsaydı durum ne olurdu?

Kimse eşinin sesinden şüphelenmez değil mi?

Bu nedenle siz siz olan gelen her telefona aldanıp, dediklerini yapmayın?

Aman dikkat

KOPYALA YAPIŞTIR BAŞKANLAR

İnegöl?de medya sektörü her geçen gün gelişip büyüyor?

Bu kadar çeşitlilik elbet güzel ve önemli?

Bu gelişimle birlikte medyanın önemi de daha çok anlaşılıyor?

İnsanlar medyada yer almanın farkındalığını kavradıkça daha çok yer almak için çabalıyor?

Ama bazen bu nedenle komik duruma da düşüyorlar?

Bazen karşılaşıyoruz, X kurumun müdürü basın açıklaması göndermiş?

Ama açıklamanın kendisi ile alakası yok?

Genel merkezin sitesine girmiş, genel başkanın konuşmasını kopyalayıp bize göndermiş?

Genel başkanın isimlerinin yerine kendi isimlerini yazmış?

Evet, yaptığı bir bakıma doğrudur, ancak etik açıdan bence yanlış?

Genel başkan, adından da belli olacağı üzere genel konular hakkında açıklamalar yapar?

X kurumun X temsilcisi ise yerel anlamda onun temsilcisi olduğu için yerelde yaşanan sıkıntılara değinmesi daha doğru olacaktır sanırım?

Öteki türlü ruhsuz, tatsız, tuzsuz bir basın metni gönderilmiş oluyor?

Genel konular zaten ulusal medyada her gün çıkıyor?

Önemli olan sen yerelde ne gibi sıkıntıları fark ettin ve çözüm önerin nedir?

Yoksa kopyala yapıştır başkanlığı herkes yapar?

BURSA?YA ULAŞIM ÇİLESİ TEK TARAFLI BİTİYOR

Bursaray Kestel hattı inşaatı kapsamında istasyon ve hat inşaatı nedeniyle trafiğe kapatılan İnegöl-Bursa karayolunun Bursa?dan İnegöl?e geliş hattı hava şartlarının uygun gitmesi halinde Cumartesi günü trafiğe açılacak?