Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ydü...

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de yapılan programların büyük bir kısmı, engellilerle ilgiliydi. Ben de bu programların birine iştirak ettim.

Osmanlı Sarayında, İnegöl Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelliler tarafından hazırlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama programında, yapılan bazı uygulamalara dikkat çekmek istiyorum.

Programın yapılacağı salona aileleri ve öğretmenleriyle gelen engelli öğrenciler, heyecanla kendileri için düzenlenen programın başlamasını bekledi ancak program protokol nedeniyle hem geç hem de sıkıcı başladı.

Zira protokol üyelerinin geç katılması nedeniyle gecikmeli başlayan programda yapılan konuşmalar, engelli öğrenciler ile ailelerini sıktı. İnegöl'de gelenek haline gelen her programda konuşma hastalığı bu programda da sürdü.

Protokol üyelerinin tek tek sahneye çağrılıp konuşma yaptırılması bence gereksizdi ve bu da zaman kaybına neden oldu. Konuşmalara ayrılan zaman dilimi engelli öğrencilere ayrılabilirdi.

Madem konuşma yapılacak, bu konuşmayı sadece ev sahibi Halk Eğitim Merkezi yapıp diğer protokol üyeleri engelli çocukların eğlencelerine ortak olabilirdi.

Basın mensubu olarak benim düşüncem; İnegöl'de düzenlenecek her programda yapılan ve uzunca süren protokol konuşmalarına artık son verilmeli.

Yazımda engelli öğrencilerin performansına değinmeden geçemeyeceğim...

Semazen gösterisiyle başlayan programda, engelli öğrenciler darbuka şov gerçekleştirdi. Defileyle göz dolduran öğrenciler halk oyunları ve çiftetelli oyunuyla gönüllerince eğlendi.

Engellilerin sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil her daim hatırlanması dileklerimle engellilerin bu özel gününü kutluyorum.