İnegölspor için kupa macerası sona erdi. Kuralar çekildiğinde gruptan çıkmasının bile sürpriz olmayacağını düşündüğümüz İnegölspor, toplayabildiği 2 puanla grubundaki 3. Lig takımı Sancaktepe'nin de altında son sırada yer aldı.
Kupa maçları alt lig takımları için gruplardan çıkıp başarı kovalamak yerine maddi anlamda getiri beklenen bir platform. Ancak bu maddi getiri, siz ne kadar çok puan toplarsanız o kadar fazla oluyor. İnegölspor için kupa macerasının da zarara dönüştüğünü söyleyebiliriz.
Hiçbir iddiası bulunmayan iki takımın maçında İnegölspor, Sancaktepe karşısında tamamen yedek oyunculardan oluşan bir kadroyla yer aldı.
Bu yazıyı yazmayacak olsam maçı asla izlemezdim. Futbol adına sahada hiçbir şeyin olmadığı, kendini göstermesini ve en azından kupaya bir galibiyetle veda etmesini beklediğimiz oyuncu grubunun skor zerre umurlarında değilmiş gibi, "maç bitse de gitsek" havasındaki tavırlarından dolayı karşılaşma tam da olması gerektiği gibi 0-0 bitti.
İnegölspor'un yedek oyuncularından hiçbiri tüm kupa maçlarında olduğu gibi bu maçta da ilk 11'i zorlayabilecek bir performans ortaya koyamadı.
Bu maçı bir kenara bırakıp İnegölspor'a genel anlamda baktığımızda işlerin hiç de kolay olmadığını görüyoruz. Her yıl değişen yönetim, her yıl değişen hoca ve her yıl yapılan en az 15 transfer. Bütün bunların yanında ise her sezon aynı son. Koskoca bir sıfır!
Kendimiz sorup kendimiz cevaplayalım. Belki bir faydamız olur İnegölspor'a.
Her sezon şampiyonluk iddiasıyla kurulan takımlar ne oluyor da ligin henüz ilk yarısı bitmeden lige havlu atıyor? Çünkü takımda bir istikrar yok. Gerek hoca gerekse yönetim anlamında. Başarılı kulüplerde asla ve asla her yıl yönetim değişmez.
Her yıl 15 tane oyuncu gönderilip yerine 15 tane oyuncu transfer edilmez. İnegölspor yönetimi sezona iyi başladı. İyi oyuncular transfer edildi ve bu oldukça kısa bir sürede yapıldı. Sezon başı kampına takım tam kadro gönderildi. Buraya kadar her şey güzel ancak daha sonraki etapta yönetim, maalesef aynı başarıyı gösteremedi.
Bizim de takımı yeterince iyi yönettiğini düşünmediğimiz bir hoca takımdan gönderildikten sonra -eğer hedef başarı ise- yerine daha iyisi gelir. Sezon başı hoca dahil olmak üzere hemen hemen tüm takımı kendisi kuran, teknik direktörlük kariyeri sadece İnegölspor'dan ibaret, kendini başka hiçbir yerde ispatlamamış biri takımın başına getirilmez. Bu oyuncu grubuna gösterilen 19 haftalık sabır da yeter.
Burası İnegölspor. Oyunculara da artık bu formanın ağırlığı hissettirilmeli, bu takımın yerinin neresi olduğu iyice öğretilmelidir.
İnegölspor son iki sezondur farklı yönetimlerle, farklı teknik adamlarla ve farklı futbolcularla edinilebilecek her türlü kötü tecrübeyi edindi. Artık bu kötü tecrübelerden ders almanın zamanı geldi de geçiyor bile. İnegölspor'un hali içler acısı.
Bu takım iki maç daha kazanamazsa küme düşme hattına inecek. Bu takımın başına tecrübeli, disiplinli ve gerçekten taktik ve teknik bilgi anlamında kendini kanıtlamış birinin getirilmesi ve bu kişiyle uzun vadeli bir sözleşme yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Yoksa biz her sene aynı kötü tecrübeleri yaşamaya devam ederiz. İnegölspor için en hayırlısı neyse o olsun.