Bu haftaki Dipsizgöl kıraathane sohbetimize Tırapa yanındaki köy kahvesinden devam ediyoruz. Yatsı namazından çıkanlar birer ikişer kahveyi doldurur ve kalabalık Tırapa önüne doğru artmaktadır.

Tabiki kıraathane sohbetinin namını duyan yabancılarda sohbete iştirak ettiğinden, iğne atsan yere düşmiyecek bir kalabalık toplanmaktadır. Mecburen çay servisimiz sohbet sonuna sarkmaktadır. Derken televizyon kapatılmış ortam sohbete hazır hale gelmiştir. Ve İncili sohbete başlar:

''Hani insanı yaşat ki devlet yaşasın" diyenler, Büyük şehire bağlanalım dertlerimiz bitecek, Angara'yı beklemeden kendi göbeğimizi kendimiz kesecez, her türlü hizmeti Bursa'ynan kolkola girip kendimiz ya-pa-caz diyenler nol-du? Lastik patladı mı?

Lakin yasa çıkmadan 30 TL gelen su faturaları Büyükşehir yasasıynan bayağı böyüdü, taa 100 TL 150 TL'leri bulmıya başladı. Yani komşular Bursa'nın hoyrat belediye başkanlarının apsurt harcamalarının bir nevi sponsoru olduk. Yalansa yalan deyin.


Bu yerel yönetim yasası çıktığında İnegöl ile köyün hiç bir farkı kalmadı. Niye? Çünkü İnegöl köyü mahallesine dönen sözde ilçemiz belediyesi, o gün bu gün sadece mahallelere köy konakları, çocuk parkları yapmaktan öteye gidemedi.

Doğru mu? Doğru. Zaten Uludağ'ın eteklerinde olmamıza rağmen dağda bulunan su kaynaklarını Pet suculara peşkeş çektiklerinden bizlere de Kara Çayır pompa sularını pompalamaktalar.

Yalan mı? Hayır. Yanlış hastane yeri seçimi, tırafik sorunu, kanalizasyon sorunu, pahalı su kullanımı, zırtpırt yenilenen kaldırımlar, kanalizasyon sorunlarımız çözüldü mü?Haayır.


Ree; 10 yıl Hikmet Hoca, 13.5 yıl Alinur Aktaş, 1.5 yıldır da Alper Taban belediye başkanı değil mi? Yani 25 yıldır metrapol olan İnegöl'ü bunlar yönetmiyor mu? 500-600 milyon dolar cari fazla veren sanayimiz olmasına rağmen bizi ilçe konumundan İnegöl köyü mahallesi olup Büyükşehire bağlanınca çok iyi olacak deyip kandıranlar bunlar değil mi?
Şimdi ne değişti?

Geldik bir yerel seçim arefesine... yine bizden oy istiyorlar ve 25 yıldır yapamadıklarını yapacağız diye kandırıyorlar. Bunlara inanacak mıyız?

Yok bu sefer gol değil komşular. Bu sefer gol değil. Az bi nefes alalım. Şimdi değişim zamanı. Bizi okumaya devam edin.'' diye sohbet uzar gider.

Merak edenler Genç Gazeteye abone olabilir.


GARİP FAKİİ.