Fenerbahçe'de 20 yıllık bir dönem sona erdi. Ali Koç'un başkanlığı öncelikle Fenerbahçeli dostlarımız için hayırlı olsun.

Bir Galatasaray taraftarı olarak tabii ki Aziz Yıldırım'ın devam etmesini isterdik.

Zira bu kadar başarıyı başka bir başkan döneminde elde etmemiz mümkün olmazdı.

Fakat olaya bir sporsever olarak baktığımızda söylemleri, hareketleri, ekibi ile Türk futbolunda nefreti, ayrışmayı körükleyen birinin bir an önce uzaklaşması gerekiyordu.

O bakımdan bu sonuç hayırlı oldu diyebilirim.

24 Haziran seçimleri öncesi muhalefet, Fenerbahçe'deki bu değişimi seçim meydanlarında kullanmaya başladı bile.

Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık iktidarı sona erdi. Acaba 16 yıllık Erdoğan iktidarı da aynı şekilde sona erer mi diye CHP, İYİ Parti ve Saadet'in oluşturduğu ittifakın beklentisi var.

Ben bu seçimlerde oluşabileceğine çok ihtimal vermiyorum.

Erdoğan en kötü ihtimalle 2.turda seçilir. Fakat 5 yıl sonrası için aynı şeyleri düşünmüyorum.

Aziz Yıldırım, zirvedeyken bırakma şansını kaybetti.

Oysa bu seçimde kaybedebileceğini gösteriyordu. Çok iyi bir rakibi vardı. Ve kaybetti. Ardına bile bakmadan stattan ayrılıp; gitti.

2018 yılı ekonomik anlamda zor geçiyor.

Bu zorluklar önümüzdeki birkaç yıl için de devam edecek gibi. Bunu Ekonomi Bakanı da dile getiriyor.

Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar mevcut iktidarların ömrünü kısaltır. Bunu Çiller ve Ecevit dönemlerinde yaşadık. İnsanlar önce ceplerindeki paralara bakarlar.

Eğer AK Parti bu süreci iyi yönetemezse 2023 seçimleri sonrasında Aziz Yıldırım'a benzer bir sonuç alabilir.

5 yıl sonra artık 70 yaşına gelmiş, daha da yorgun bir Erdoğan olacak. Erdoğan sonrası için parti içinde bir lider de görünmüyor. Erdoğansız bir AK Parti'nin ömrü de çok uzun olmaz.

Onun için önümüzdeki 5 yılda Erdoğan'ın öncelikle ekonomik toparlanmayı halletmesi, bir de lider yetiştirmesi gerekiyor. Partisinin kendisinin ardından yok olmasını önlemek için.

Türkiye'de bu kadar uzun bir iktidar dönemi kimseye nasip olmadı. Bundan sonra da olmaz. Fakat 70'li yaşlara gelecek olan Erdoğan'ın yerine geçecek kişiyi daha önceden hazırlamadan devam demesi ile 2023'te Aziz Yıldırım'ın yaşadıklarını yaşamasına sebep olabilir.

Tabii bunu zaman gösterecek. Bekleyip göreceğiz.