24 Haziran'daki Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerini geride bırakmıştık. Şimdi de Mart 2019'daki Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine gidiyoruz.

Maliye ve Hazine Bakanımız Berat Bey'in her basın toplantısında; "Burası çok önemli. Bakın burası çok önemli. Burası çok çok önemli" hatırlatmalarını biz her seçim yaşıyoruz.

"Seçimler, seçimler... Neymiş bu tarihimizin en önemli seçimleri..." dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri bizim hayatımızda hiçbir şey değiştirmiyor.

Siyasiler her seçimde milleti gazlama adına bu seçimler şöyle önemli, böyle önemli deyip duruyor.

Mesela başkanlık gelecek, her derdimize derman olacaktı. Terör bitecek, ekonomide uçacaktık. En zengin ülkeler listesinde 10. mu olsak; 8. mi karar verememiştik?

Oysa başkanlık sisteminin bu ülkede hiçbir değişiklik yaşatmayacağını; tıpkı parlamenter rejimde yaşadıklarımızı yaşayacağımızı tahmin ediyorduk.

Büyükşehir Yasası için de neler duyduk mesela. Deydinler'den sarı otobüse binip; Ulucami'de iniyorduk.

İnegöl Büyükşehir ile çağ atlıyordu. Onun için de 2014 yerel seçimleri Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olmuştu.

İnegöl, Büyükşehir ile uçacaktı; resmen dibe vurdu.

Velhasıl yaklaşık 5 ay sonra yapılacak seçimler için de Türk ve İslam tarihinin en önemli seçimleri derlerse; ya İsrail'de kutlama yapılacak, ya Gazze'de derlerse inanmayın. He deyin geçin.

Ben bunu Nisan ayında şöyle yazmıştım: "Seçimin muhtemelen kazananı kaybedeni belli... Muhalefetin hazırlıksız oluşu, baskın seçim olması hasebiyle aday konusunda, imza toplama konusunda bile az zamanları var.

Çok büyük sürpriz olur Tayyip Erdoğan'ın kaybetmesi. Yine Erdoğan Başkan olacak. Yine ülkede iktidar muhalefet birbirini yiyecek.

Bugün tartıştığımız bütün konuları yine tartışmaya, konuşmaya devam edeceğiz. Bu seçimler ne Türkiye'yi uçuracak, ne de batıracak.

Hiç boşa millete en önemli seçim diye gitmeyin. Ben kendimi bildim bileli her seçim için aynı şeyler konuşuluyor, sonra da her şey unutulup gidiyor. Aynı senaryoya hazır olun"

Aynı yazıyı 2019 seçimleri için şimdiden okuyabilirsiniz.