Geçtiğimiz günlerde Akhisar ve Huzur Mahallesi'nde bazı gruplar arasında istenmeyen olaylar yaşandı. Konunun tarafları 3-4 kişi. Ancak yaşanan bu olay Akhisar ve Huzur Mahallesi sakinlerini huzursuz edecek boyutlara taşındı. İnegöl halkı da muhtemel gelişmelerden dolayı rahatsız oldu.

Elbette olayın geçmişi var. Suçlusu var, suçsuzu var. Polislik olaylar var. Adliyelik durumlar var. Bunu tespit etmek Emniyetin, Savcı ve hakimlerin işi... Yetkililer gerekeni yapıyor zaten.

Asayişi ilgilendiren bir olay söz konusu. Böyle bir durumda ne yapmamız lazım? Vatandaş olarak bize düşen; aklımızı başımıza almak...Sağ duyulu hareket etmek...Kavga ile dövüş ile hiçbir mesele çözülmez. Kim fitne ateşini yakarsa başta kendi yanar.

TEMMUZ AYLARINI UNUTMAYALIM

Şöyle başımızı kaldırıp bir bakalım; etrafımız ateş çemberi. Haçlı seferleri bitmiş değil. Saldırıların ardı arkası kesilmiyor.

15 Temmuz'u ne çabuk unuttuk? Yanı başımızda Suriye'de yaşananları görmezden mi geliyoruz? FETÖ,PKK,İŞİD başta olmak üzere her türlü terörist ve hain yapı bizi bölmeye parçalamaya çalışıyor, farkında değil miyiz? Vatan uğruna her gün şehitler vermiyor muyuz?

Vatan söz konusu iken biz neyin kavgasını veriyoruz, Allah aşkına?Herkes aklını başına alsın. Zaman; meşrep, mezhep, aile, ideoloji, soy, sop kavgası yapacak zaman değil.

Bu güzel ülkenin gücü; Milli iradesidir. Dünya bunu 15 Temmuz günü çok iyi anladı. Bu iradeyi zayıflatacak hiçbir olaya izin vermemeliyiz.

Unutmamamız gereken başka bir Temmuz ayı da var. 2010 Temmuz'unda İnegöl'de yaşananları unutmayalım. Hala bu yaşananlardan ders almayanlar var.

İNEGÖL HEPİMİZİN

Vatan hepimizin, İnegöl hepimizin... Birliğimizi, dirliğimizi bozacak hiçbir olaya, hiçbir girişime müsaade etmemeliyiz.

Bu açıdan Kaymakamımız Ali Akça başkanlığında yapılan toplantıyı çok önemsiyorum. Kişilerin ve grupların sorunları, etnik ayrıma ve kışkırtmaya dönüşmeden çözülmeli. Söz konusu toplantıda ne suçlu konuşuldu ne kavga masaya yatırıldı. Birlik ve beraberlik mesajı verildi. Doğrusu da buydu.

Konuşarak çözebiliyorsak konuşacağız. Konuşarak çözemediğimizi de hukuk'un çözmesini bekleyeceğiz.

Hamdolsun İnegöl; halkı ve idare edenleri ile bu konuda doğru adımlar attı. İnancımız odur ki; İnegöl, birliği ve dirliği konusunda doğru adımlar atmaya devam edecektir.

HEP BERABER YÜRÜYECEĞİZ

Sözü Kaymakamımız Ali Akça'nın toplantıdaki birleştirici sözleri ile bitirelim: "Nüfusumuz her geçen yıl artmaya devam ediyor. gelen insanlar burada gelecek gördükleri için İnegöl'e geliyorlar. Eğer bir yerde medeniyet, gelecek tesis edilecekse oranın da güvenli ve huzurlu olması lazım.. O güven ve huzuru el birliği ile koruyup geleceğe taşıyacağız. Bunun aksini düşünemeyiz. Güvenin olmadığı yerde ne gelecek ne de medeniyet olur. Güvene karşı yapılacak her türlü tacizi, sabotajı, saldırıyı el birliği ile bertaraf edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle konuşmalarında vurguladığı bir hadise vardır; biz Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü ile biriz, hep beraber bir Türkiye'yiz. Bizim için Türk'ü de Kürt'ü de Alevi'si de Sünni'si de birdir. Biz din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bu topraklara sevdalı, bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara sevdalı olarak hep beraber geleceğe yürüyeceğiz"