Geçtiğimiz akşam Müze'de, Tarihçi Yazar Talha Uğurluel'in konuşması vardı. Konu: "Arzın Kapısı Kudüs Mescid-i Aksa" idi. Yoğun katılım oldu. Salon yetmedi. Talha Uğurluel, sevilen bir isim. Talı dili ve etkili sunumu ile Tarihimizi ve Kültürümüzü sevdiriyor.

KUDÜS HEP AKLIMIZDA
Bizim için Mekke-Medine ne ise Kudüs de odur. Kudüs'ü unutmamak gerekiyor. Kudüs bizim en büyük davalarımızdan birisidir.

Mübarek Mekke ve Nur Medine'ye gitmek nasip oldu hamdolsun. Kudüs'e de en kısa sürede gidebilmeyi Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim özgür Kudus'ü görmeyi bize ve neslimize nasib etsin İnşallah!

Geceye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş eşi ile birlikte katıldı. Talha Uğurluel'in sunumundan sonra Başkan Aktaş, katılımcılarla sohbet etti.

BAŞKAN AKTAŞ'IN AĞRI FOTOĞRAFI

Sohbetten altını çizdiğimiz açıklama Doğubayazıt görevlendirmesi hakkında idi.

Başkan Aktaş konuşmasında, Çarşamba sabahı Doğubayazıt'a gitmek üzere yola çıkacağını ifade etmişti. Nitekim dün akşama doğru sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraf Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan. Yanında dört kişilik ekibi de var. Paylaşımla birlikte şu duayı yapmışlar: "Beni ve ekibimi mahçup etme Ya Rabbi! Sefer bizden, zafer sendendir Allah'ım!"

Aldığımız bilgiye göre Başkan Aktaş'ın, Doğubayazıt'a adım atar atmaz ilk işi; kentin yetkileri ile toplantı yapmak oldu. Biz bu yazıyı yazdığımızda toplantıları devam ediyordu.

Başkan Aktaş'ın, Ağrı'ya görevlendirme ile ilk gidişi bu. Başkan Aktaş'ın dün gece Müzede verdiği bilgiye göre; İnegöl'ün belediye Başkanı, ayda 1-2 kez Doğubayazıt'a gidecek ve 3-4 gün orada kalacak.

Kim ne derse desin, Başkan Aktaş artık İnegöl'den sonra Doğubayazıt'ta da iz bırakacaktır. Belediye personelinden sonra yakında iş adamlarımızın da Doğubayazıt'a çıkarma yapacağını göreceğiz. Karşılıklı kültür alışverişi ve ticaret sağlanacaktır. Ortak projeler yakında duyurulur. Şüphesiz Başkan Aktaş'ın koordinasyon görevinde, en çok kazanan Doğubayazıd olacaktır.

Ben, bilgi ve tecrübesi ile Başkan Aktaş'ın Ağrı'ya, yeni bir heyecan ve ivme kazandıracağına inanıyorum.


"BEN MEMUR DEĞİLİM"
Başkan Aktaş dün gece; "Ağrı'ya gönderildi" dedikodularına da cevap verdi:"Tayinimiz çıktığını düşünenler olmuş. Ben memur değilim, seçilmiş Belediye Başkanıyım. Tayin söz konusu değil." dedi.

Bu konuda hafta başı bir yazı kaleme almıştım. Tekrar yapmayacağım.

Ancak, bu görevlendirmeyi, Başkan Aktaş'ın siyasi geleceği açısından da çok önemli ve olumlu bulduğumu yeniden belirteyim.

Başkan Aktaş'ın Ağrı'daki hizmetleri, yörenin hassasiyetleri dikkate alındığında Ankara'dan daha çok dikkat çekecektir. Genel Merkez, Başkan Aktaş'ı bu süreçte daha yakından takip edecektir.

YANKISI ANKARA'DAN DUYULUR

Genel merkezdeki parti büyüklerinin layık gördüğü bu görev, gelecekteki görevler için bir ışık verebilir.

Dediğim gibi; artık Başkan Aktaş'ı sadece Bursa değil, Ağrı da konuşacak. Yankısı Ankara'dan duyulacak.

Tekrar yeni görevinde, Başkan Aktaş'ı ve ekibini tebrik ediyor, Allah mahçup etmesin, diyoruz.