Bursa Ak Parti günlerdir il başkanını arıyordu.

Bunun için de özellikle 3 isimle ilgili tahmin yürütülüyordu: Önder Matlı, Dr. Mustafa Esgin ve Necati Polat...

Herkes, Genel Merkezin, Bursa il başkanlığı için bu isimlerden birinde karar kıldığı yorumlarında bulunuyordu.

Bugün yarın belirlenen isim ilan edilecek derken, bu hafta başında bir sürpriz yaşandı.

Ankara'ya Bursa'dan yeni 4 isim davet edildi: Ak parti İl Teşkilat Başkanı Hasan Kılıç, eski gençlik kolları başkanı Ahmet Kılıç, eski il yönetim kurulu üyelerinden Abdurrahman Tığ ve Ayhan Salman...

Dün de yazdım; Bu isimler arasında bizi ilgilendiren Ayhan Salman idi. Ayhan Salman, Ak Parti'nin hem İnegöl hem de Bursa teşkilatında görev almış önemli bir ismi...

Bu son davetle ilgili asıl mesele şu idi: Bu isimlere de il başkanlığı mı teklif edilecekti? Yoksa belirlenen isim etrafında bir ekip mi oluşturuluyordu?

Mustafa Esgin, Necati Polat ve en önemlisi de Önder Matlı'nın adaylığı hala masada duruyordu. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecekti.

Bize yine tahminde bulunmak kalıyordu. Velhasıl Ankara dönüşü tüm kamuoyu, günlerdir merakla beklenen sonucu öğrenmiş oldu. İnegöllü Ayhan Salman Bursa Ak Parti'nin başına getirilmişti.

Aldığımız bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayhan Salman, Hasan Kılıç, Abdurrahman Tığ ve Ahmet Kılıç'la önce tek tek görüştü.

Tek tek görüşme sonrasında 4 ismi birden kabul etti. Final görüşmesinde de şu sürpriz açıklamayı yaptı:

"Bursa'da beklenenin dışında bir şey yapacağız. Buna şaşıranlar çok olacak, Ama Ayhan Bey bu işi yapar. Görevi ona veriyoruz. Yönetiminde de kadın ve gençlerin sayısı çok olacak."

Gerçekten bu beklenenin dışında bir gelişme oldu. Bursa siyasetini takip eden herkesin çok şaşırdığını düşünüyorum ben de.

Ancak gerçekten çok doğru bir karar verilmiş. Ayhan Salman ismi, mevcut isimler içerisinde, FETÖ ve teşkilat geçmişi kriterleri başta olmak üzere, il başkanında aranan özellikler açısından, en tartışmasız isimlerin başında geliyordu.

Evet Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesi ile Bursa'ya yeni bir heyecan, yeni bir nefes geliyor. Biz İnegöllüler olarak daha da heyecanlıyız.

İnegöllü sevilen bir ismin Bursa il başkanı olmasından büyük bir gurur duyduk.

Bursa Büyükşehir Başkanlığı yapan rahmetli Hikmet Hoca sonrası, Ak parti'ye her seçimde en büyük desteği veren İnegöl'e adeta iade-i itibar olmuştur bu görevlendirme. Bu gelişme ile İnegöl Bursa siyasetinde tekrar güçlü bir konuma geldi.

Başkan Salman, Ankara dönüşünde İnegöl'de coşkuyla karşılandı. Bu karşılamada önemli açıklamalar yaptı Başkan salman.

Yükünün ağır olduğunun farkında. İlk işi Bursa'da yeni bir yönetim oluşturmak... Biz Ayhan Salman'ı İnegöl'deki siyaset adamlığından, iş adamlığından ve sosyal hayatından çok iyi tanıyoruz. Neler yapabileceğini de biliyoruz.

Ayhan Salman Aileden Milli görüş kökenli bir siyasetçi. Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren de teşkilatın içinde. Sadece İnegöl'de değil Bursa ve ilçelerinde de çok iyi tanınıyor. Bursa Ak Parti teşkilatının eski yeni, tüm akil adamları ile iyi iletişimi var. Bu çok büyük bir artı. Başkan olarak tercih edilmesinin de en büyük sebeplerinden biri diye düşünüyorum.

İnanıyorum ki Başkan Salman, Bursa Ak Parti'ye kısa sürede çok büyük heyecan ve kalite getirecektir. Gelecek günlerde Başkan Salman'ı daha çok konuşacağız.

Duamız: Allah mahçup etmesin. Allah yar ve yardımcısı olsun.