Öğrencilik yıllarımızda hocalarımızın anlattığı bazı ders verici örnekleri hiç unutmuyorum.Bir hocamız şöyle bir örnek vermişti."Denizde kayıkla rüzgara karşı kürek çekiyorsunuz.Eğer kürek çekmeyi bırakırsanız bir saatte aldığınız mesafeyi rüzgar sizi 5 dakikada eski yerinize geriye götürür.Yani elde ettiğiniz kazanımlarınızı eğer gevşek davranırsanız kısa zamanda kaybedebilirsiniz".

Bu konuyu milli şairimiz M.Akif ERSOY'da ne güzel dile getiriyor:

Yıkmak, insanlara yapmak gibi kıymet mi verir ?

Onu, en çolpa herifler de, emin ol becerir.

Sade sen gösteriver 'İşte bu dur kubbe' diye

İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye.

Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman

Bir Süleyman daha lazım yeniden, bir de Sinan..

Büyük Şairimiz demek istiyor ki Süleymaniye camisinin Kubbesini sıradan iki işçi yıkıp yere indirebilir.Ama o kubbeyi tekrar eski yerine koymak için bir Sultan Süleyman, birde Mimar Sinan lazım .

Önümüzdeki Pazar (24 Haziran) yapılacak olan seçim işte böylesine önemlidir. Yıkanlar çok ama yapan sadece Ak Parti.Seçim, yapanlar ile yıkanlar arasında geçecektir.Ülkemiz için çok önemli bir dönemeç olan bu seçimde inanıyorum ki değerli halkımız her zaman olduğu gibi bu sefer de doğru kararını verecek ve ülkemizi büyük bir uçurumun kenarından kurtaracaktır.

Yapanlar ve yıkanlar arasında geçecek olan bu seçimde kardeşlerimizin yapanların yanında yer alacaklarına inanıyorum.Çünkü hepimiz aynı gemideyiz.Bir kişinin kendi yerini delmesi sadece o kişiyi değil gemideki herkesin batmasına sebebiyet verecektir.

Bu nedenle acizane olarak sevgili kardeşlerime şöyle seslenmek istiyorum:

-"Ey değerli kardeşim!Belki yeteri kadar hak ettiğin zammı almamış olabilirsin.Sakın kızıp ta oyunu yıkanlara verme.Unutma ki Ülkenin ve milletin bekası üç beş kuruştan çok daha önemlidir.

-"Ey değerli kardeşim!"Belki hak ettiğin yere gelememiş olabilirsin. Unutma ki Ülkenin ve milletin bekası o yerden çok daha önemlidir.

-"Ey değerli kardeşim!"Belki bazı sebeplerden dolayı kırılmış olabilirsin. Unutma ki Ülkenin ve milletin bekası o kırgınlıktan çok daha önemlidir.

-"Ey değerli kardeşim!Bebek arabasında her şeyden habersiz etrafa bakan o yavrularımızın geleceğini karartmayın.

-"Ey değerli kardeşim!Bil ki burada hata yapmanın telafisi yoktur.

-"Ey değerli kardeşim!"Kur'an'da şeytanın insana yaklaşma şekillerini hatırla:" "Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın."(A'raf,17).

Yıkıcılar seni kandırmak için dini ve dindarları kullanabilirler, askerimizi ve polisimizi şehit eden bölücüleri yanlarına alabilirler,hatta oy kullanmanın küfür olduğunu söyleyip sana mesaj bile gönderebilirler.Her yolu deneyebilirler.Bil ki bunların hepsi yıkanların denize düşüp yılana bile sarılma metotlarıdır.

Değerli Kardeşim!Recep Tayyip ERDOĞAN'a karşı duranların fikir ve düşüncelerine bakınız.Hiçbiri diğerine benzemez.Onlar şimdilik tek bir konuda anlaşmışlardır.Erdoğan'ı devirmek.Ondan sonra ki aşama için hiçbir planları yoktur.Allah muhafaza Erdoğan giderse bu Benzemezler ittifakı kendi aralarında anlaşmaları mümkün olmadığı için ülkeyi büyük bir kaosa ve sıkıntılara sokacaklardır.Çünkü Yüce Kur'an'ımız bizi bu konuda uyarıyor: :"... Kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın. Halbuki kalpleri darmadağınıktır..."(Haşr-14).

Resulullah (sav) şöyle buyuruyor:"Kişi sevdiğiyle beraberdir".Öyleyse kimi sevdiğinize,kiminle beraber olduğunuza bakın. Seçeceğin insanın Dinine,Diyanetine, Kur'an'ına , örtüne,kıblene ve ümmetine sahip çıkacak birisi olmasına dikkat et.Kimi seviyorsanız,kimi dost edinmişseniz sadece bu dünyada değil ahirette de beraber olacağını unutma.

Kur'an-ı Kerimi inceleme fırsatını bulanlar Zümer suresini mutlaka okumuşlardır. Bu sureye ismini veren 2 ayet vardır.71 ve 73. ayetler.Bu ayetlerde Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:

-" İnkar edenler grup grup cehenneme sevk edilirler..."(Zümer-71),

-" Rablerine karşı gelmekten sakınanlar da grup grup cennete sevk edilirler. Cennete vardıklarında oranın kapıları açılır ve cennet bekçileri onlara şöyle der: "Size selam olsun! Tertemiz oldunuz. Haydi ebedi kalmak üzere buraya girin."(Zümer-73).

Bu iki ayete baktığımız da Cehenneme de ,Cennete de yalnız gidilmiyor.Mutlaka beraber gidiliyor.Öyleyse yanınızda kimlerin olduğuna dikkat edin.Kiminle dost ve kiminle berabersiniz.Çünkü o gün (ahiret günü) bazı dostlardan dolayı pişmanlık duyabilirsiniz." - "Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!"(Furkan-28) ve

-"O gün Allah'a karşı gelmekten sakınanlar dışında, dostlar birbirine düşman olurlar."(Zuhruf-67).

Bizden hatırlatılması.

Abdulvasih DURAN