Hele durun!

Peşin hükümlü olup, hemen başlığa göre yargılamayın, asmayın kesmeyin ağalar.

Bu başlığı attığımda sosyal medyada özelden birçok incinmiş arkadaşım sitemlerini iletti özelden.

Bu yazımda onlara toplu yanıt niteliğinde olsundu.

Başlığın sebebi ise Türkiye'nin en büyük Atatürk tüccarı , "Kemalist Yobaz" meslektaşlarımdan bir yazarın içeriğinde Atatürk'ün hatıralarına yer verdiği ve son derece gereksiz yere 2500 liraya sattığı kitap idi.

Kitap mankurtlar tarafından 1 dakikada alınıp tüketilmişti bile.

Kamuoyundan gelen tepkilerden sonra bu kitaptan elde edilen gelirisin köy okullarına kitap olarak dağıtılacağı belirtmesine rağmen şahsen ben, asla yemedim :=)

Bunu açıklayamazlar bana.

Zira aynı zihniyetin kurtuluş savaşımıza yardım için yollanan paraları alıp İş Bankası'nı kurması; Banka hisselerinin CHP'ye devretmesinden sonra yıllardır CHP'nin bu paralarla ne yaptığına dair yapılmış net bir açıklaması yok.

Bir de aynı kişinin bir TV kanalında birçok kişiyi dolandırıp kaçan ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçluya methiyeler düzmesi ve övmesi iyice tezimi güçlendirdi.

Yobaz kelime anlamı olarak öncelikle "kaba saba, incelikten yoksun" anlamında bir kelime olmasıyla birlikte "bir inanca dışarıyla etkileşime kapanacak şekilde kendisini kaptırmış kişi" anlamına da gelir bu bağlamda yobazlık sadece alışıla geldik dinci yobazlar da değil toplumun her kesimin zümrelere de ait olabilir.

Cümlede ki "DİNCİ" kelimesi hemen dikkatinizi çekmiştir. Din alıp satan, dini enstrümanları kullanıp ticaret yapan, rant sağlayan kişi anlamına gelir.

Kemalizm de maalesef aynı kategoride "AYDINIM" diye geçinen kişilerin içlerinde vatan sevgisi ve Atatürk sevgisi olan samimi vatandaşları madden ve manen sömürme aracı olarak kullanılmaya başlayalı çok oldu.

Bu sömürü o kadar ileri gitti ki; Sorduğunda Müslüman olarak doğup büyüyen ancak yaşantısını tamamen sekülerizmin ritüellerine göre yaşayan ancak öldüğünde Müslüman ritüellerine göre defnedilen farklı bir toplum oluşmasına sebep oldu.

"Nedir bu ritüeller?" derseniz;

Anma törenlerinde dualar edeceğine, siren sesinde esas duruşta durmak,

İçinde kazara Allah kelamı geçen bir cümle kurma korkusundan, Allah rahmet eylesin yerine, "IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUN" demek,

Yine aynı korkudan olsa gerek "İNŞALLAH" yerine "UMARIM" demek, örnek olarak verilebilir.

Ne mütedeyyin cenahın ne de diğer cenahın kutsallarını ticari amaçla kullanılmadığı bir Türkiye dilerken, bu yazıyı 2500'e değil de bedava okuduğunuzu da unutmayın :=)

Sevgi ile kalın!.