İnegöl Belediyesi'nin 2016 değerlendirme toplantısı için Yalova'daydık. Yalova Termal bölgesindeki Retaj Otel'deki toplantı gayet verimli geçti.

Belediye'nin 22 müdürlüğü sırasıyla kendi alanlarına ait 2016 yılında yaptıklarını, 2017 yılında da yapılacakları paylaştı.

Bunlar içinde icracı müdürlükler olduğu gibi geri planda olsa da hazırlıklar yapan, belediyenin iç işleriyle ilgili çalışmalar yapan müdürlükler de vardı.

Müdürlerin tamamının derslerine iyi çalıştıklarını söyleyebilirim.

Bilgisayar ile içli dışlı olduğu için sunumunu tam profesyonel hazırlayan Bilgi İşlem Müdürlüğü de, hazırladığı video gösterimi ile ve hepimize ölüm gerçeğini bir defa daha hatırlatan Cenaze İşleri Müdürlüğü de başarılı sunumlar yaptı.

Bu toplantı vesilesiyle aklımızdaki önemli soruları da sorma fırsatı bulduk.

Mesela İnegölspor Tesislerinin kalkmasının ardından o bölgenin Spor Parkı olarak değerlendirileceğini bu toplantıda öğrendik.

Çöplük alanının kalkmasının ardından Boğazköy Barajı'nı da gören alanın düzenlenmesi ve BURFAŞ kanalıyla sosyal tesis yapılacağını da...

Büfeler ile yeni düzenleme yapılacağını ve bu konuda tıpkı kaldırım işgalleri gibi taviz verilmeyeceği de önemli anekdotlar arasında.

Özellikle yollardaki çukurları ve kullanılan asfalt kalitesini sorma ihtiyacı hissettim. İnegöl'ün önemli sorunlarından biri bu.

Kış aylarının ve yağışların yanı sıra özellikle mobilya sanayide ağır vasıtaların asfaltı ciddi etkilediği cevabını aldım ama bu konuya eğilmek gerekiyor. Bu konuda çok sayıda şikayet bizlere ulaşıyor.

Yalova'da olduğu gibi İnegöl'de de ciddi kar yağışı olduğu bilgisine ulaştık. Toplantı esnasında başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere Başkan Yardımcılarının telefonları susmadı.

Tepkiler, şikayetler, beklentiler... Yolların açılması ile ilgili her dakika bilgi alma çabaları...

Ben bu satırları yazdığımda henüz dönmemiştik Yalova'dan. Açıkçası nasıl döneceğimizi de kara kara düşünüyoruz.