AK Parti'de mevcut Başkan Alinur Aktaş ile yola devam kararı alınmasının ardından; iktidar partisi, seçim çalışmalarına Pazartesi günü başladı. İshakpaşa Camii'nde öğle namazı kılan partililer, ardından türbe önünde de dua ederek seçim startını verdi.
Duaya iştirak edenler arasında milletvekili Hüseyin Şahin ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de vardı. Duanın ardından da lokum dağıtıldı, Şahin ve Cingil müsaade istedi, partililer de Uzun Sokak'ı geçerek partiye geçti.
Buraya kadar bir haber tadında olayı özetledim. Gelelim ayrıntılara.
O gün saat 11.00'de OSB'ye giden alt geçidin açılışı yapılmıştı. Açılıştan İshakpaşa Camii'ne geçildi. Alt geçit Belediye'yi direk ilgilendiren bir mevzuu iken; İshakpaşa'daki program siyasi bir çalışmaydı.
Fakat nedense Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bir ağabeyimiz siyasi çalışmalarda da görevlendirilmiş. AK Parti'nin seçim çalışmalarını da yakinen takip etti.
Sanırım bu seçim sürecinde de böyle devam edecek. Oysa Belediye'ye ait haberlerde, çalışmalarda yer alması gereken isimlerin parti çalışmaları bünyesinde de çalıştırılması hoş bir hareket değil. Aktaş, bunu -İnegöl'de pek yapan olmadığı için- Bursa'dan ya da başka bir ilden profesyonel medya ajanslarıyla halledebilir.
Bu isimlere Belediye'de çalıştıkları için maaş veriliyor. Aktaş'ın siyasi haberlerinde bu isimler olmamalı. Yine Aktaş, siyasi parti çalışmalarına -bence- makam aracıyla da gitmemeli. Seçim zamanında devlet buna bir zaman biçiyor olabilir ama devletin kararından ziyade vicdanın sesini dinlemek daha doğru.
Hz.Ömer'in kendi şahsi işlerinde kullandığı mum ile devlet işlerinde kullandığı mum hadisesini tekrar okumakta fayda var.
.