Geçenlerde çok değerli bir kardeşim internette bu mahlasla yazan birinden bahsetti? "Yazılarını okumak/dinlemek lazım. Çok farklı konulara değiniyor" dedi. Sonra da cep telefonundan bir yazısını açıp dinlettirdi.

Bu günlerde dikkatimi çeken en önemli yazılar, ülkemizin gündemiyle ilgili konularda yazılanlar oluyor. Neden böyle oluyor, niçin bu kadar dikkatle izliyorum olayları, bilmiyorum. Heyecanlı bir dizi gibi. Bana hiç dokunmayacakmış gibi, gerçek değilmiş gibi geliyor bazen.

Dünya devletlerinin Ortadoğu'ya doğru akmaya başladığı, neredeyse tüm politikalarını bu çerçevede yapıldığı sıcak günlerdeyiz. Ülkemiz belli değerlere ulaşmış, belli noktaya kadar kendine gelmiş bir konumda iken... 2023 gibi bir hedefi önüne koymuş ve hızla oraya doğru uçarken... Kanatlarını yolmak, başını koparmak isteyen zalim kollar oradan buradan uzanmaktadır.

Bay Bi Simit, derlediği bilgilerle ufkumuzu açan, bizleri şaşırtan vurucu kanaatler beyan etmekte. Dünya çapında hangi Yahudi aileleri, hangi ülkeler, ne zaman, nerede, neler yapmak istediklerini sebep sonuçlarıyla bize anlatıyor. Türkiye'deki iktidar sahipleri, bunlarla nasıl mücadele ettiklerini kalpleri ürperten bir dille anlatıyorlar.

Bosna Hersekli Boşnak Müslümanlar, Sırpların kendilerine saldırdıklarında hazırlıksız olduklarını beyan ediyorlardı. Beklemiyorlardı bu yüzyılda böyle bir katliam Batı toprakları sınırları içinde yer alan ülkelerinde. Ancak gözü kara, aklı menfaatine kaçmış bu milletler Sırpların katliamlarına göz yummuşlardır.

Her şeyi yazabiliriz. Düşmanlarımıza kızabilir, her türlü el hareketini de esirgemeyiz. Ancak ateşlenmiş yürekler bir şeyler yapmak isterler daima. "Bir şeyler yapmak lazım" sorusu pimi çekilmiş bir el bombası gibi yuvarlanırken ortalık yerde istikamet belirten gür bir sese tabi olarak sabırla ilerlemek mecburiyeti vardır.

Olayların mekansal uzaklıkları gönül coğrafyasını sarsmadan geçmesinin sebebini teşkil etmez. Toprağa düşen şehitlerimiz ve onların bereketli kanları milletin ışıkları olacaktır. Serpilmiş genç dimağlar ışığa doğru hızla koşacaklardır.

Geçenlerde yerli otomobili üretimini ile ilgili haberler karşısında parça parça olduğumuz medyadan takip etme imkanı yakaladık. Birlik olmaya bu kadar ihtiyaç hissetliğimiz zamanlarda bile "küçük şeyler başarınca" birlik olup sevinmemiz gerekirken, nefislerdeki gıcık niyetleri orta yere döküveriyoruz. Bu bize gösteriyor ki saygımızı kaybetmişiz karşılıklı olarak. Yapmak isteyenlerle, yıkmak yok etmek isteyenleri tek tek, gözlerimizle gördüğümüz halde doğru karar veremiyoruz.

Felaketler kapımızın önünde çırpınıyor. Biz de dik durmaya çalışıyoruz. Kendimizden olanlar kendimizi korumaya çalışıyoruz. Seçimler bir adım ötede. Güçlü bir Türkiye, mücadeleye azimle devam edecektir.

Öncelikle lazım olan gönül ve niyet birlikteliği ardından bilek beraberliği ile yeni bir dünyaya kapı aralanabilir. Yeni bir dünya da aktif ülke olmak için bazı sıkıntılarımız da olacaktır. Övünçle kendilerinden bahsettiğimiz atalarımız nice can feda ederek emanet etmişlerse bu vatanı, onlara hürmeten asla vazgeçmeyeceğiz Anadolu'dan.

Onların yani batılıların bir planı varsa Allah'ın da müminlerin faydasına olacak bir planı vardır.