Ülke yöneticileri, il yöneticileri, ilçe yöneticileri, muhtar Mehmet amca, öğretmen hanım, hoca efendi, mühendis bey

Bırakın modernleşmeyi. Bırakın batıcılığı.

"Efendim, ülkemizi modernleştireceğiz, Efendim, ülkemizi AB'ye sokacağız. Efendim, ilimizi, ilçemizi, beldemizi, köyümüzü, mahallemizi, modernleştireceğiz."

Hayır, hayır

Bozmayın, ellemeyin, düzeltmeyin, modern ve batılı bir görünüme dönüştürmeyin. Bu dönüşü olmayan taklitçi yola sapmayın.

Nedir modern görünüm? Nedir, bu batı hayranlığı?

Diskolar,barlar,restoranlar....Avrupa tipi evler, havuzlar, parklar, bahçeler, gümbürtülü müzikler.... Boyalı, renk renk, bir acayip saçlar, dövmeli bedenler,salkım saçak giyim kuşam...Erkeğimiz erkeğe, kadınımız kadına benzemiyor. Bir de bu ikisin arasında yaratıklar var ki hiçbir şeye benzemiyor. Bu yaratıklar toplumda nasıl da rağbet görüyor? Modernizim diye diye ne hale geldik? Batı diye diye nasıl da battık?

Modern hayat özlemi ile uyuşturucu batağında çırpınan gençler. Cinayet, hırsızlık, dolandırıcılık, her türlü rezillik aldı başını gidiyor. Din anlayışı alaya alınıyor. Ahlak anlayışı ayaklar altında. Namussuzluk revaçta. İnsanlık ölüyor... AB adına modernlik adına..

Hiçbir Alman, diskomuz, barımız için ülkemize gelmiyor, Hiçbir Fransız onlar gibi giyindiğimiz için bizi dost bilmiyor. Hiç bir İngiliz onlar gibi yaşamaya çalıştığımız için bizim ülkemizi tercih etmiyor. Hiç bir Amerikalı cola içmek, hamburger, çizburger yemek için ülkemize gelmiyor. Ne yapsınlar sahip olduklarının taklitlerini?

Bize gelen yabancılar, sanatımızı merak eder, kültürümüzü merak eder, Müziğimizi merak eder, mutfağımızı merak eder, Tarih ve doğamızı merak eder. İnsanlığımızı merak eder, gelir. Onlara benzemeye çalışmak bizi taklitçi yapar. Sonuçta milli benliğimizi ve özgün varlığımızı kaybederiz.

Batılılaşma, modernizim, diye diye bir Fatih Sultan Mehmet, bir Mevlana, bir Yunus Emre, bir Mimar Sinan, bir Emir Sultan yetiştiremedik. Hala bugün camilerimiz Mimar Sina'nın mimarisiyle inşa ediliyor.Asansörlü minareler yapılamaz mı? Cami kapıları otomatik niye olmasın? Camilerimizin yanında interaktif kütüphaneler kurulamaz mı? Sosyal, kültürel ve ilmi müessesler ile teknolojik imkanlar birleştirilemez mi?

Hayır,hayır Efendiler, modernleşme dediğiniz bu değil. Bırakın batılılaşmayı.

Kendimize dönelim, kendi kültürümüzü canlandıralım, kendi sanatımızı icra edelim, kendi değerlerimizi yüceltelim. Milli olalım, çağı kendi değerlerimiz ile yakalayalım.

Modern olmayı, bilimde, iletişimde, sağlık hizmetlerinde, sosyal gelişimde, ulaşımda, sanatta, temizlikte , en önemlisi zihniyette aramalıyız.

Görün artık gerçekleri, bakın bir bizden istediklerine. Ülkemizi bölmek için yasalar istediler. Dinimizi öğretmemek için yasalar istediler. Rahatça misyonerlik yapmak için yasalar istediler. Zinanın serbest kalması için yasalar istediler, ve yaptırdılar. Ne uğruna? AB'ye girmek uğruna ve modernlik uğruna. Uğraşmayın boşuna, onlar bizimle birlikte olmak istemiyor. Bizi aralarına almamak için olmayacak şeyler istemeye devam edecekler.

Hayır,hayır Bizde istemiyoruz. Bizim bir tarihimiz var, bizim bir şanımız var, bizim bir onurumuz var, bizim bir liderlik vasfımız var. Biz birliği başka ülkelerle kurmalıyız... çare

.