Şehrin ortasında kalan ve artık ömrünü tamamlayan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da adı geçtikçe 'ucube' diye nitelendirdiği, 5 katlı Kültür Sarayı yıkılıyor.

Yıkım için çalışmalar aylar öncesinden başlarken, İnegöl Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısında yıkım kararı almıştı.

Alınan bu kararla birlikte Kültür Sarayının çevresinde ve içerisinde bulunan 37 esnafı tahliye eden belediye yıkım çalışmalarının startını verdi.

İnegöl'de herkesin en az bir kere uğradığı yada önünden geçtiği Kültür Sarayı birçok anı ve iz taşıyor. Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu döneminde temeli atılan, Cemal Arık'ın başkanlığı döneminde hizmete açılan 26 yıllık yapı birçok etkinlik, konser ve organizasyon için kullanıldı.

İçerisinde bir konser salonu da bulunan bina bir dönem sinema olarak da hizmet verdi. İnegöl Müzik Derneğinin de kullandığı binada uzun yıllar enstrüman kursları düzenlendi, Türk Sanat Müziği Korosu burada çalışmalarını yürüttü.

Bunların yanı sıra gazetemizin haber bürosu da 4 yıl boyunca burada hizmet verdi. Gazetemizin yanı sıra binayı, Yıldırım Gazetesi, Yeni Gazeteciler Derneği ile Gazeteciler Cemiyeti kullandı. Bundan dolayı bu bina gazeteciler için de ayrı bir önem taşıyor.

Son olarak İNESMEK kursları için kullanılan bina artık ömrünü tamamladı.

Dün itibariyle başlayan yıkımın 15 gün süreceği açıklandı. Yıkımın tamamlanmasıyla birlikte burada açılan alanda meydan ve yer altı otopark projesi düşünülüyor. Bunun projeleri ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor.

İnşallah bu alana söylenen ve düşünülen proje uygulanır. Eğer proje hayata geçirilir ve alan meydana dönüştürülürse çarşı rahat bir nefes alır.

Umarım meydan ve otopark olarak düşünülen alan hiçbir şekilde işyeri olarak planlanmaz...

Sonucu hep birlikte bekleyip göreceğiz...